Jump to content

Ne hagyjátok elveszni, inkább hozzátok helyre

2018. 10. 03. 19:00

Amikor beborul az ég felettünk, és olyan rossz időszak köszönt ránk, hogy semmiben nem találjuk a szépséget és a boldogságot, ez a magánéletünkbe is begyűrűzhet. Lehet, hogy épp a kapcsolatunk megromlása ül ki minden másra?

A párkapcsolatok mindig két emberen múlnak. A süllyedő hajón ülve megadhatjuk magunkat a víznek és várhatjuk, hogy megmentsenek minket, de elkezdhetünk a part felé úszni is.

Mennyi szerelmi történet ér véget szakítással, válással, pedig az egykor nagy lánggal, intenzíven lobogó szerelem volt. Most hová lett? Tényleg eltűnt minden érzelem, vagy pislákol még, csak erőt kellene vennünk magunkon, hogy újból felszítsuk a tüzet? Való igaz, hogy munkás visszatornázni az érzelmeket, azonban, ha vonzódunk a párunkhoz még több idő elteltével is, akkor mindenképp a kapcsolat megjavítására kell törekedni, mintsem eldobni. Ehhez természetesen szükség van a másik akaratára is.

A már évek, akár évtizedek óta együtt élő párok sok mindent maguk mögött tudhatnak. Lehet ebben jó és rossz egyaránt. Ez az élet. Amikor megbillen egy ponton a kapcsolat, akkor ezeket érdemes átgondolni. Habár felszínre törhetnek olyan múltbéli események, amelyeket ugyan igyekeztünk magunkban eltemetni, bizonyos helyzetekben felszínre törhetnek. A nehézségekben még ezekkel a dolgokkal is szembe kell néznünk. Semmi sem megjavíthatatlan, így egy kapcsolatra is igaz ez, de csak akkor, hogy a vonzalom, a szerelem alapjai léteznek és stabilak. Az, hogy a kapcsolat pilléreit meg kell erősíteni, az csak akkor lehetséges, ha mindketten fektetnek bele erőfeszítést.

Ha a cél nem a válás, nem a szakítás, akkor mindenképp el kell engedni azokat a sérelmeket, amelyek ilyen időkben előtűnnek és akár felnagyítódnak. A párunk az, akit magukhoz engedtünk egykor, és szerelem szövődött közöttünk. Az évek során sem vált az ellenségünkké, ezért ne is bánjunk vele úgy. Van az a mondás, hogy amelyik ló húz, azt ütjük, így a kapcsolatunkban is bánthatjuk a párunkat annak ellenére, hogy egyáltalán nem ő a hibás. Saját frusztrációnkat, dühünket arra zúdítjuk, aki körülöttünk van. Ez lehet éppen a párunk, akit talán meg is bántunk azzal, ahogy viselkedünk. Ne csodálkozzunk azon, ha az ő száját is elhagyja néhány kéretlen szó.

A már régóta együtt élő párok számára teljesen megszokott és egyértelmű a másik jelenléte. Talán már unalmasnak is tűnik, de csak akkor, ha hagyjuk magunkat ebbe az állapotba jutni. Jusson eszünkbe azonban az, hogy mekkora szerelem volt, és még most sem esik nehézségünkre ezeket az érzéseket felkelteni magunkban. Nyitnunk kell a társunk felé. Még akkor is, ha éppen viharosabb időszakot élünk át. Mégis, az a mi életünk, a közös, amibe beletartozik jó és rossz egyaránt. Éppen ezért mutassunk érdeklődést a párunk felé, amellyel kifejezzük, hogy nem sikkadtunk el felette, érdekel a munkája, a napja. Ez még akkor is legyen igaz, ha a kapcsolat éppen a mélypontján van. A kapcsolatokban nem csak jó dolgok történnek, de attól válik tartóssá egy párkapcsolat, ha a zűrös időkben is számíthattok egymásra, meg tudjátok beszélni a történteket. Együtt kell megoldást találni mindenre.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: marmalade.co.hu | képek: pexels.com)