Jump to content

Kedveskedj magadnak!

2019. 01. 08. 19:00

Nagyon sok szó esik arról, hogy milyen fontossága van annak, hogy elfogadjuk magunkat. Ezt megcáfolni nem tudjuk és nem is akarjuk, sőt.

Éppen azon vagyunk mi is, hogy megláttassuk benned a sok csodát. Nehéz azonban mindezt a csodát újból, sokadszorra felfedezni, ha folyton letiporják bennünk. Ha a tükör elé állunk, akkor a külső jegyeinket láthatjuk, ám az nem feltétlenül az, amit a külvilág is hasonlóan lát. A legtöbben ugyanis nagyon kritikusak vagyunk magunkkal. A nők ezt fel tudják sokszorozni, és ha azt kérdeznénk bármelyik hölgytől, hogy mi az, ami nem tetszik magán, egyszerre több dolgot is tudna sorolni. Talán kevesebb lenne az, amivel elégedett lenne.

Ez ellen lehet tenni az egészségesebb életmóddal, a sok mozgással, de nemcsak a testünket, hanem a lelkünket is figyeljük meg. Melyek az erényeink? Az is erény, ha felismerjük a gyengeségeinket, vagy azt, hogy melyek a hibáink.

Minden emberben van valamilyen szépség és érték, de mielőtt mást kezdünk el analizálni, figyelmünket tereljük magunkra. Most már lecsengett az ünnepi időszak. Talán pihentebben, és tisztább fejjel vágunk bele az új évbe, amitől sokan remélünk valami újat, és még jobbat. Az új esztendőbe lépéssel senki mentalitása, személyisége nem változott meg, de a magunkhoz és a másokhoz való viszonyunkon dolgozhatunk. Az első lépést magunknak kell megtenni méghozzá magunk felé.

Nagyon nagy hátránnyal indul az, aki magát állandóan csak ócsárolja. Hányszor hallhatjuk magunk körül azt, hogy aki néhány kilót magára szedett, az különféle jelzőkkel illeti magát. Mondjuk úgy, hogy dagadt disznó, vagy bálna, és még lehetne sorolni. Ebben semmi pozitív csengés nincs, és ez egy olyan mérgező folyamatot indít el az emberben, amelytől el is hiszi, hogy valóban dagadt disznó. Ha pedig valaki ezzel bántja magát nap, mint nap, akkor miért figyelne oda magára? Úgyis dagadt, csúnya, akkor nem mindegy, ha legalább jól érzi magát és annyit eszik, amennyit csak tud? Az önbeteljesítő jóslat működik.

Ha negatív irányba tudjuk magunkat terelni, akkor pozitív irányba is működőképes lehet. Fordítsd meg magadban hozzád intézett mondandódat. Vedd észre a szépségeidet, és kezdj tenni azért is, ha valamit formálni szeretnél magadon. Az étkezésre való odafigyeléssel, a mozgás beiktatásával és egyre jobban fogod magad érezni, de ha még szavakkal is támogatod elmédet és testedet, eredményesebb lesz.

Fogadd el, hogy mindenkiben van szépség, így benned is, de nagyon sok múlik azon, hogy te meglátod-e saját magadban, vagy sem. Még ezért is dolgozni kell. Meg kell találnod magadban a pluszt. Arra is van megoldás, ha még így sem találsz. Segíts magad körül valakinek, akit úgy ítélsz meg, hogy örülne egy kedves szónak, gesztusnak. Ki az, aki nem örülne kedvességnek, segítségnek? Te pedig szebbé válsz mások számára is, de még fontosabb, hogy magadnak is jobban fogsz így tetszeni.

Az önszeretet önbeteljesítő jóslata ugyanúgy működik, mint amikor szidjuk, ócsároljuk saját magunkat. Légy magadhoz sokkal kedvesebb!

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: lelkielet.co.hu | képek: pexels.com)