Jump to content

Szedd a szemetet, mert ilyen a hasznos kihívás

2019. 03. 15. 19:00

Az internetnek és a modern technikának hála, ma az információk terjedése hihetetlen gyorsaságra kapcsolat. A jó, építő jellegű ötleteken kívül azonban annak is sokkal nagyobb az esélye, hogy haszontalan, esetleg még káros információkkal is gazdagodjunk.

Tőlünk függ, hogy mit fogadunk be, mennyire tudjuk kiválogatni a hasznos, a fejlődésünkhöz szükséges adatok közül a számunkra hasznavehetetlen és akár ártó tartalmat.

Az internet lehetővé teszik, hogy egy-egy ötlet villámgyorsan végigtaroljon egy országban, vagy akár az egész világban. Ennek köszönhető volt az a kihívás is, amikor a világ minden táján jeges vizet borítottak a nyakukba. A kihívásról készült videók tömkelege árasztotta el az internetet. Azóta egyre több hasznos, de még inkább haszontalan és értelmetlen kihívás terjed világszerte. A legutóbbi szerint az a divat, hogy a kisbabák arcára lapkasajtot dobálnak. Az ijedt kisbabákat, sajttal az arcukban örökítik meg a szülők. Ha pedig a gyerekekkel ennyire "vicces" ez a kihívás, hasonlóan mulatságos lehet kutyákkal, így nem kell csodálkozni, ha ilyenbe is belefutunk interneten való szörfözésünk közben.

Ha már internetes kihívásról van szó, az emberben azonnal egy kis félsz merül fel, hogy már megint mivel találja szemben magát. Vannak azonban olyanok, amelyek nemcsak hogy ártalmatlanok, de talán még a jóra is csábítanak. Ilyen a minél több könyv kiolvasására csábító kihívás. Vagy az is, amikor egy hét minden napján a kedvenc könyveinket kell megosztani a közösségi oldalunkon.

Egy újabb kihívás hódítja a világot, amelyet egy közösségi oldal egyik felhasználója indított el. Milyen jól tette, ez esetben ugyanis a kihívást az jelenti, hogy egy kiszemelt, ember által szennyezett környezetet meg kell tisztítani. A szemeteszsákokba szelektíven összegyűjtött szemétkupacokkal bátran és büszkén lehet pózolni a fotókon. A közösségi oldalakon megosztott #trashtag kihívásra másokat is lehet ösztönözni. A környezetünk takarításához csak szemeteszsákokra, kesztyűre van szükség. Sajnos nagy valószínűséggel bárhol találunk olyan területet, ahonnan össze tudunk gyűjteni. A környezetszennyezés probléma legalább olyan globális megjelenésű, int amilyen globálisan terjednek az internetes kihívások.

Rajtunk a sor, hogy saját környezetünkben rendet téve, azt megörökítve másokat is motiváljunk a természet védelme érdekében. Mert ezt nemcsak a természetért tesszük, hanem magunkért is. Mindenképp jó, ha még a takarítás előtt készítünk fotókat arról a területről, amelyet meg szeretnénk tisztítani, így a takarítás utáni kép fogja bizonyítani, hogy mire vagyunk képesek mi emberek. Ha a szemetelésben jók vagyunk, akkor legyünk a takarításban is!

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: lelkielet.co.hu | képek: pixabay.com)