Jump to content

A boldogságunk és a szerencsénk is a kezünkben lehet

2019. 03. 25. 19:00

Mindenki szeretne boldog és szerencsés lenni, de ha mégsem így alakul, akkor rendszerint ezt tőlünk független okoknak tulajdonítjuk, és így szabadon okolhatunk bárkit és bármit azért, mert nekünk rossz.

Nagy igazság azonban az, hogy a szerencse, a boldogság sok esetben tőlünk függ. Az életünket és az egészségünket is nagyban befolyásolhatja az, hogyan vélekedünk saját magunkról és hogyan a világról. Ha mindig csak a negatív oldalát látjuk mindennek, lényegében már tudatosan, vagy tudat alatt is, de arra koncentrálunk. De ennek van egy ellenpólusa is, vagyis meg lehet ezt a gondolkodást fordítani is.

Nehéz időszakunkban a jót is nehezebben vesszük észre, mégis muszáj lenne ahhoz, hogy a kritikus napokat, heteket átvészeljük. Még a legrosszabb napokat is úgy lehet túlélni viszonylag épségben, hogy valamivel éltetjük magunkat. Találni kell célt, motiváló erőt, amely segít a nehéz napok átvészelésében. Még a negatív történéseknek is van pozitív megnyilvánulása. Megerősít, igazolhat, rádöbbenthet összefüggésekre, taníthat és a fejlődésünket is szolgálhatja annak ellenére, hogy fájdalommal is jár. A csalódások, a rossz napok, a tragédiák ugyanúgy életünk részei, mint a boldog pillanatok, és ezeket ugyanúgy meg kell élnünk. Az erőltetett pozitív dolgokra való koncentrálás segíti ugyanis azt, hogy a valóságot (ami éppen nem a legfényesebb) elnyomja. Tehát meg kell élni a rosszat, a problémát is, ahhoz, hogy azt előnyünkre fel tudjuk használni, tanulságként tudjuk a későbbiekben kezelni.

Sokat segíthet bármilyen gondunkban a családunk, a barátaink közelsége, a velük való kapcsolattartás, beszélgetés. Éppen ezért kell a pörgős mindennapjainkban is megtalálni az alkalmakat arra, hogy együtt legyünk azokkal, akik segíthetnek gondjainkban. Mindegy, hogy a segítség annyit jelent, hogy meghallgatnak minket, de ők jelenthetik számunkra az igazi támogatást is. Ám van olyan napunk, amikor a problémáinkat magunknak kell értékelnünk, átgondolnunk, ezért mindenkitől való elhúzódásra, csendre vágyunk. Ebben az esetben a külső segítség csak összezavarhat. Mielőtt tanácsot kérnénk bárkitől is, ilyen helyzetben jobb, ha magunkban teszünk rendet és csak ezután kérdezünk meg családtagot, barátot.

A folyadék megfelelő pótlása az egészséges működésünk érdekében nagyon fontos. A legjobb folyadék természetesen a víz. Mondhatni népbetegség az, hogy kevés folyadékot iszunk, ami pedig a dehidratáltság mellett akár ingerlékenységet, fáradtságot is okozhat. Arra mindig legyen időnk, hogy vizet igyunk.

Az ember alapvetően a kényelmes helyzeteket keresi az életében, és amennyire csak lehetősége van, úgy a kellemetlenségeket kerüli, ezért tartózkodik szívesen a komfortzónán belül. Ám ha ebben vagyunk állandóan, az is frusztráló tud lenni, mert üressé és unalmassá tesszük saját életünket.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: marmalade.co.hu | képek: pixabay.com)