Jump to content

Az arc is beszédes, hang nélkül

2019. 06. 12. 19:00

A szem a lélek tükre, ahogyan a mondás tartja, ám a szemeink az arcunkon vannak, így az arc az, amit megnézünk.

A fejen lévő hajra azért adunk a legtöbben annyit, mert látványos, azt mindenki látja és ha ízléses, a személyiségünkhöz illő frizuránk van, akkor jól érezzük magunkat a bőrünkben, és még a külvilág is megjegyezheti hajunk szépségét.

Az arcunk bőrére is azért fektetünk nagy hangsúlyt, mert szintén látványos. A ráncok eltüntetése, a smink, a különböző szépségipari termékek arra szolgálnak, hogy még szebbé, fiatalabbá varázsolhassuk magunkat használatukkal.

Talán tapasztaltad már, hogy néhány arcra nem figyelsz fel részleteiben. Tudod, hogy ismered az illetőt, de a kapcsolatotok eddig nem tette lehetővé, hogy jobban megfigyeld az arcát. Akkor figyelsz fel vonásaira, amikor egy újbóli találkozás során sokkal közelebb kerültök egymáshoz, mélyebb beszélgetésbe elegyedtek, és van időd megfigyelni egész lényét. Ilyenkor rádöbbenhetünk, hogy újbóli találkozásunk során mennyivel másképp látjuk az arcát, mint az emlékeinkben él. Ez persze lehet előnyös és akár hátrányos észrevétel is. Ki tudja, ha évek múltán találkozunk újból egy ismerőssel, már feltűnhettek ráncok, ősz hajszálak, amelyek változtatnak a benyomásainkon.

Kevesen gondolkodunk azon másokkal való beszélgetéseink során, hogy arcberendezésünk tulajdonságokat árul el rólunk. A szemöldökünket ugyan némileg formázzuk, így az összenőtt szemöldököt egymástól igyekszünk elkülöníteni. Még a beavatkozások ellenére is, valakinek vagy közel helyezkednek el a szemöldökei vagy távolabb. Minél közelebb vannak egymáshoz a szemöldökök, viselője annál temperamentumosabb lehet. A távolabb fekvő szemöldökök nagy türelmességről árulkodhatnak. A dús szemöldök karakteressé teszi az arcot, de magát a személyt is, hiszen az dominanciáról tanúskodik.

Az ajkak lehetnek keskenyek, teltek, a felső és alsó ajkak különböző vastagságot képviselhetnek. Akinek a felső ajka vékony, arról a személyről kikövetkeztethető, hogy megbízhatunk benne, a titkokat megőrzi.

A szemünk, mint lelkünk tükre tényleg beszédes lehet. Sokak szeméből kiolvasható minden érzelem, ezenkívül az intenzív szemszínnel rendelkezők már a szemükkel felkeltik asz érdeklődést, és magukra is vonzzák mások figyelmét. A nagy szemű emberek határozottak, szeretnek a figyelem középpontjában lenni.

Következő alkalommal, ha ismeretlenebb személlyel állsz szemben és az arcát figyeled, jussanak eszedbe a most olvasottak, hátha tudod hasznosítani.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: lelkielet.co.hu | képek: pixabay.com)