Jump to content

„Egyedül” a teremben

2019. 07. 02. 19:00

Az egyedüllét lehet választott és az élet hozta állapot az életünkben. Még a jó párkapcsolat mellett is érezhetjük szükségét arra, hogy kis időt egyedül tölthessünk és társunknak is szüksége lehet a nélkülünk töltött időre.

Az életben azonban vannak olyan események, amelyeket kevésbé szeretünk egyedül megvalósítani. A nyaralás, a kisebb vagy nagyobb utazást is kevesen vállalják be úgy, hogy mindenki más idegen körülöttük. Az, aki eleve egyedül él, és még ha élvezi is ezt az állapotot, biztosan vágyni fog a közösségbe.

Vannak, akik szándékosan belevetik magukat az ismeretlenbe, és ez nemcsak a hely, hanem a körülötte lévő személyek változásában is megmutatkozik. Ők azok, akik kimondottan keresik korlátaikat, nyitottak az új személyekkel való ismerkedésre. Másoknak azonban még az is gondot okoz, hogy moziba vagy egy színházi előadásra elmenjen egyedül.

A mozizáshoz általában nem kell túl nagy távolságokat megtenni. Még akkor sem, ha a saját településünkön nincs filmvetítésre alkalmas intézmény, a szomszédos nagyobb városban biztosan akad erre lehetőség.

A mozizás egyáltalán nem feltétlenül csak akkor élvezhető, ha velünk van valaki. A nézők közösséget alkotnak, ugyanis mindenki szabadon dönthet arról, hogy mikor és melyik vetítésre szeretne beülni a székbe. Akik ugyanazt a filmet nézik, már van bennük valami közös annak ellenére, hogy lehet, sosem találkoztak azelőtt. Ennek ellenére sokan gondolják úgy, hogy moziba elmenni azt jelenti, hogy legalább ketten, de akár még többen közösen választanak ki egy filmet, amelyet meg szeretnének nézni.

Ha többen és megyünk moziba, akkor alkalmazkodunk egymáshoz, mind az utazást tekintve, mind viselkedésünkben. A film vetítése előtt kellemesen elbeszélgethetünk, előtte vagy utána elfogyaszthatunk egy kellemes italt, vagy süteményt. Egyedül is van erre lehetőség, de az igény jóval kisebb. Egyedül ugyanis bizonytalanabbá válhatunk. Nincs, aki visszajelezne, hogy helyesen viselkedünk-e vagy sem. Sőt, egyedül még kávézni vagy sütizni sem olyan jó, és talán a mozifilmet nézve is azon jár az eszünk, hogy vajon a teremben lévők mit gondolnak rólunk? Annyira lúzerek lennénk, hogy se egy barátot, se egy kapcsolatot nem tudtunk magunk körül kialakítani, hogy kénytelenek vagyunk egyedül filmet nézni? Ezek a gondolatok feleslegesek ugyan, mégis eluralkodhatnak az emberben. Csakhogy ez mind az önbizalom hiányára utal.

Egyedül vagy, de már játszanak a moziban egy olyan filmet, amelyet mindenképp meg szeretnél nézni? Küzdd le önmagad. A csigaházadból való kibújás első lépcsőfoka lehet, ha elhagyod az otthonod, és ellátogatsz egy moziba. Vásárolj magadnak finomságokat, ülj be a mozi székbe és élvezd a pillanatot, amelyet a hely és a film nyújt. 

Lehet, hogy a „magányos” mozizás adja meg az ösztönzést ahhoz, hogy akár nyaralásra egyedül menj?!

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: lelkielet.co.hu | képek: pixabay.com)