Jump to content

Több vagy, mint gondolod

2019. 07. 16. 19:00

Mondták már, hogy túl kicsi az önbizalmad és lebecsülöd saját magadat mind kinézeted, mind pedig tehetséged alapján? Nem vagy egyedül, és ezt még a kamaszkorból hozhatjuk magunkkal.

A tinik élete nemcsak játék, móka és vidámság. A hormonokkal ugyanis fel kell vennünk a küzdelmet mindenkinek, ám van, aki könnyebben, míg mások kínok közt vészelik át ezt az átmeneti, de annál zavarosabb időszakot. A hormonok meglódulnak a szervezetben, és ez látványos változásokat eredményez a fiatalok testén, azonban van, ami a szemnek láthatatlan, mégis érezhető. A gondolkodásunk is megváltozhat ebben az időszakban. Másképp kezdjük látni a világot. Már kis felnőttként kezdünk kikukucskálni édesanyánk szoknyája mögül, és a biztonságot nyújtó otthonunkat is legfőbb vágyunk elhagyni azért, hogy senki se szóljon ránk, szabadok lehessünk.

Egyszóval a legtöbb kamasz életében mind fizikai, mind gondolkodásbeli változások kezdődnek, amikor a hormonok elöntik az agyunkat. Keressük a helyünket a világban, és nemcsak ott nem érezzük magunkat jól, hanem talán a bőrünkben sem. Minden, amelyek azelőtt voltunk, megváltozik, és a pattanások, a testalkatunk, a testi adottságink nem mindig azok, amelyeket a tükörben viszont szeretnénk látni. A tini lányokra különösen igaz lehet, hogy túl ilyen, túl olyan, túl amolyanok. Egy biztos, amijük van (magasság, testsúly, mellméret, csípő, popsi stb.) az pont nem jó. A pubertáskorban sokan elveszíthetik önbizalmukat, és ez még felnőttkorban is érvényesülhet, kifejtheti hatását.

Kevés az az önmagával elégedett személy, aki szinte csak a szépet látja magában. Különösképpen igaz ez a nőkre. Még akkor is, ha több pozitívumot el tud sorolni egy hölgy önmagáról, valószínűleg több lesz az a negatívum, amit nem szeret sajátmagában.

Szerencsére nagyon sokfélék az emberek. Lényegében mindenki egyedi és utánozhatatlan, és mivel ilyen nagy a szórás, így arra is bőven megvan az esély, hogy ezekkel a vélt hibáinkkal megtaláljuk párunkat és azokat a személyeket, akik azokat is szépnek látják bennünk, amelyeket legszívesebben eltakarnánk a világ elől. Amit a tükörben nézve te csúnyának tartasz saját magadban, lehet éppen az lesz vonzó valaki számára.

Örökérvényű törvény, hogy az egyenes hajú nők göndör, loknis hajra vágynak, de a göndör hajú nők órákat foglalatoskodnak azzal, hogy kiegyenesítsék hajukat. Nincs ez másképp a magassággal, az alacsonyak magasabbak szeretnének lenni, a magasak pedig alacsonyabbak.

Senki sem tökéletes, azok pedig pláne nem, akik fennen hirdetik, hogy azok. Éppen ez a tökéletlenség tesz különlegessé. Kishitűséged, és magadba vetett hited minden bizonnyal még tini korban megbicsaklott, és innen ered az az önbizalomhiány, amely még jelenleg is érvényben van életedben. Hidd el, ha mások szépnek látnak, és az sem véletlen, ha utánad fordulnak.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: lelkielet.co.hu | képek: pixabay.com)