Jump to content

Van felesleges tárgyad, ruhád? Add oda másnak!

2019. 12. 11. 19:00

A környezetünk tele van zsúfolva tárgyakkal. Az otthonunk pedig olyan tárgyak lelőhelye is lehet, amelyet egyáltalán nem is használunk.

A karácsonyi időszak arra ösztönöz nagyon sokunkat, hogy adakozzunk. Adjunk a nálunk szegényebbeknek. Sok rászoruló él a világban, aki lehet, nem remél segítséget sehonnan, éppen emiatt hatalmas öröm, ha önzetlenül mégiscsak érkezik némi támogatás.

Igen is tudunk önzetlenül adakozni, és ezt bebizonyította Magyarország Zente és Levente, a két súlyos beteg kisfiú gyógykezelésére való pénz összegyűjtésekor. A magyaroknak igenis helyén van a szíve, és még akkor is képes segíteni, ha esetleg magától von meg pénzt.

Úgy is lehet segíteni, ha szétnézünk környezetünkben, és összegyűjtjük azokat a ruhákat, könyveket, játékokat, használati tárgyakat, amelyek már csak a helyet foglalják az otthonunkban, de feleslegesek.

Nemcsak a gyerekek örülnek az ajándékoknak, hanem a felnőttek is. Az idei karácsony során azonban nagyon sok ember számára még az élelem beszerzése is gondot okozhat, így az ajándékvásárlás eszükbe sem jut. Éppen emiatt kérünk mindenkit arra, hogy nézzen szét otthonában. A használaton kívüli ruhák másoknak jó szolgálatot tehetnek még.

A december a karácsonyra való hangolódás időszaka. Karácsonyig még van idő, és össze lehet gyűjteni, majd adományként rászorulóknak ajándékozni a felesleges tárgyakat, ruhákat.

Jót teszünk olyan embereknek, akiknek anyagi lehetőségeik nagyon behatároltak. Nézzük az érem másik oldalát is. Nemcsak szegény sorsú embereken segíthetünk, ami annyira jó érzés, de még az otthonunkat is megszabadíthatjuk feleslegessé vált holmiktól. Egy-egy ilyen leltározás után fellélegezhetnek a polcok, újból használati tárggyá válhat az, ami nálunk már csak porfogóként működött.

Ha sok a már nem használt gyermekjáték, vagy könyv odahaza, a helyi óvodák, vagy iskolák közül biztosan sokan örülnének azoknak, így keressünk fel bátran intézményeket. A könyv mindig is érték volt, és most is az, még akkor is, ha mi már kiolvastuk. Ha vannak feleslegessé vált könyveink, akkor a helyi idősek otthona, kórház lakói, betegei számára lelki töltődést is jelenthetnek azok.

Nemcsak tárgyak ajándékozásával lehet valakinek örömet okozni. Elég lehet egy jó szó, egy kis figyelem, beszélgetés, közös időtöltés. Erről se feledkezzünk meg.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: lelkielet.co.hu | képek: pixabay.com)