Jump to content

A kínos szituációk zavara helyett

2020. 02. 24. 19:00

Jobb és rosszabb napok követhetik egymást, és van, hogy a nehézségekre is könnyebben reagálunk, míg máskor az apró nehézségektől is megijedünk. És akkor még nem is beszéltünk a kínos helyzetekről.

Bármikor kerülhetünk kellemetlen szituációba. Akkor is, ha helyzetünk magaslatán érezzük magunkat. Az ilyen kellemetlenségek pedig bárhol, bármikor, bárkinek a társaságában kialakulhatnak, amely következtében legszívesebben elsüllyednénk, szeretnénk átlátszóak lenni, hogy ne is lássanak minket. Ennek a képességnek híján pedig szégyenkezünk, elpirulunk, zavarba jövünk.

Apropó elpirulás. Talán mindenki érezte magán azt, hogy vörösbe megy át az arcszíne. Hogy minél hamarabb visszaálljon a normál arcszín, úgy igyekezz elterelni a gondolatodat az adott helyzetről és gondolj egészen másra, viccesre. Az arc vörössége hamarabb elmúlik, mert lenyugszol.

Azonban nem csak te lehetsz a kínos helyzet főszereplője, hanem akár szenvedő alanyává is válhatsz. Amennyiben ezeket szeretnéd elkerülni, úgy néhány cselt be lehet vetni, hogy a téged „szórakoztató” személy számára úgy add tudomásul véleményed, hogy nem is mondasz semmit vagy legalábbis higgadtan.

Konfliktusok a családon belül, barátok és munkatársak között is kialakulhatnak, de hogy az ne mérgesedjen el, sőt, ki se törjön, mint egy vulkán, úgy ülj vagy állj mellé, hogy érezze, a problémát akarod megoldani, nem pedig szítani. Nyugodt hangnemben beszélj hozzá, é hallgasd meg az ő véleményét is.

Nem mindenkivel és nem mindig vagyunk beszélgetős kedvünkben. Mégis megtalálhatnak azok a személyek, akik épp ráérnek, és nekünk szeretnék gondolataikat megosztani. Van, hogy erre fogékonyak vagyunk, és van, hogy egyszerűen kikerülnénk ezt, de meg sem szeretnénk bántani. Ha a türelmed is kezd már alább hagyni, úgy babrálj valamit a kezeddel, és ejtsd azt ki. Lehet az bármi, de az értékeidre vigyázz. Amíg elnézést kérsz, hogy felvedd a leesett tárgyat, a legtöbben az új helyzetre csenddel reagálnak. Abbahagyják mondandójukat, te pedig elnézést kérsz, valamint kibúvót találhatsz arra nézve, hogy épp menned kell valahová.

Egy első találkozás idegen személlyel, sokkal nehezebb azok számára, akik amúgy is nehezen ismerkednek. Egy randevú amúgy is olyan esemény, amelynek tétje van, hiszen a szerelem, a kapcsolat múlhat az első találkozáson. A randevúhoz eleve úgy illik hozzáállni, hogy esélyt kell adni, de a túlizgulással elrontható. Sokan attól tartanak leginkább, hogy nem lesz közös téma köztük, és kínos csend lesz úrrá köztük. Első randi helyszíneként az a legmegfelelőbb, ahol némi izgalom és közös program is lehetséges. Egy séta a parkban, ahol mások is jönnek-mennek, egy sportesemény nézőjeként vagy bowlingozás közben ismerkedni, beszélgetni azért nagyszerű, mert ha nem is lesz semmi a kapcsolatból, mégsem rossz eseményként éljük meg. Sőt, ha minden jól sikerült, akkor kölcsönösen szép emléke lesz a randevú, a másik személye.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: lelkielet.co.hu | képek: pixabay.com)