Jump to content

Az otthonmaradás ne jelentsen unalmat és lustulást

2020. 04. 13. 19:00

Sok kérdés keringhet a fejünkben a koronavírussal kapcsolatosan, de nem mindegyikre kapunk választ. Megváltozott életet élünk kényszerűségből. Lehet szeretni vagy utálni, de alkalmazkodunk az új helyzethez.

Nemcsak az iskolai tanév menetrendjébe szólt bele a járvány, hanem számos munkahelyen csökkentett üzemmódban folytatódik a munka. Ez azt is jelenti, hogy van, aki számára a munkanélküliséget hozta a vírus. Az elkezdett tanfolyamok vagy abbamaradtak, vagy ha van rá lehetőség, akkor online módon, távoktatás formájában valósul meg. Ehhez időre volt szükség. Az eleve online képzések mit sem éreztek a vírus jelenlétéből. Legalábbis negatív következményeit bizonyára nem. Sőt inkább pozitívumként tapasztalhatták, hogy megnövekedett az igény és kereslet az online képzések iránt.

Sok időn van most magunkra. Aki nem szereti a tétlenséget, ideje és mozdítható tőkéje is van arra, hogy belevágjon valami újba, valami elmeépítőbe, körülnézhet az internetes képzések terén. Olyan workshopra is rátalálhatunk, amely akár ingyenes.

Akinek van hobbija, amelyet eddig tudott otthon is űzni, az most nagyon szerencsés. Aki pedig még időben reagált a kialakult járványügyi helyzetre, még beszerezhette a hobbijához szükséges alapanyagokat, eszközöket. Most nagy kincsnek bizonyul az, ha van mivel foglalatoskodni. Ha le tudjuk kötni a figyelmünket, rá tudunk valami olyanra hangolódni, amely örömet okoz, akkor megkönnyítheti az otthonmaradás időszakát.

A koronavírus által okozott életmód több otthon töltött percet biztosít számunkra, ezért a rég elfelejtett vagy elhanyagolt hobbijainknak újból hódolhatunk. Ugyanakkor lehetőségünk van arra is, hogy új szórakozást, elfoglaltságot találjunk magunknak.

Elő lehet venni a régóta rakosgatott és nem használt rejtvényújságokat. Belekezdhetünk egy olyan könyv olvasásába, amelyet már rég szerettünk volna megtenni. Előkerülhetnek a felnőtt színezők.

Az interneten végtelen számú olyan videó és blog található, amely ötletet adhat ahhoz, hogy megnövekedett szabadidőnket mivel töltsük el. A kirándulás, a szomszédolás, a baráti, családi összejövetelek most hanyagolandók, így másban kell gondolkodni. Belekezdhetünk saját készítésű ékszerek, apró ajándéktárgyak készítésébe, amelyeket később akár értékesíteni is lehet. Díszítsük, dekoráljuk tavaszi hangulatnak megfelelően otthonunkat. Ha szerencsénk van rátalálhatunk olyan ingyenes workshopra az adott témában, amely segít fejlődni a technikában és a kivitelezésben is.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: lelkielet.co.hu | képek: pixabay.com)