Jump to content

A világ veled is szebb lehet

2021. 01. 18. 19:00

Megnézed a híradót és elképedsz azon a sok retteneten, ami a világban zajlik? Nem vágysz másra, csak nyugalomra és békére?

A világ történéseit nem tudjuk befolyásolni, de azt, hogy abból mennyit fogadunk be, a saját életünket hogyan alakítjuk, arra nagyon is nagy hatással lehetünk. Az otthoni környezetünk lehet az, ahol lenyugodhatunk és elengedhetjük magunkat, de viselkedésünkkel bárhol szebbé tehetjük a magunk és mások életét is. Hogyan valósítható meg ez úgy, hogy könnyedén is vegyük?

Tegyük jobbá a világot!

Ezt nem is olyan nehéz és igenis, saját magunk is el tudjuk azt kezdeni. Már azzal is hozzájárulhatunk ehhez, hogy a saját házunkon kívül is összeszedjük a szemetet. Hívjuk a családot egy sétára, vegyünk magunkhoz kesztyűket és szemeteszsákokat, amelybe a környéken lévő szemetet dobhatjuk.
A világ megváltoztatása nagyobb lélegzetvételű, az emberek egységes összefogását feltételező mozzanat, de apró lépésekkel is meg lehet azt közelíteni. A szemétszedés mellett ilyen lehet a környezet megóvása, a növények ültetése, amely sokaktól egyáltalán nem áll távol, mint ahogyan az sem, hogy az állatokat szeressék. Ugyanakkor ez a szeretet leginkább a saját állataink felé irányul. Éppen ezért, ha egy bajba jutott állatot látunk, ne menjünk el mellette. Ez nem olyan történés, amelyik bármikor megtörténik velünk, ezért ha állatokon szeretnénk segíteni, akkor pénz- vagy tárgyadománnyal segíthetünk egy-egy helyi állatmenhelyet.
Jobbá tenni a világot talán egy mosollyal is kezdődhet. Próbáljunk meg másokkal, idegenekkel is kedves lenni és ha egy mosolyt engedünk el feléjük, valószínűleg abból nekünk is jut.
Nemcsak a mosollyal, de a pozitív gondolatokkal is sokaknak adhatunk erőt és motivációt aznapra, vagy elindíthatjuk őket egy jobb úton.
Ha van valami, amely egy adott közösség életét megnehezíti, lehetünk annak kezdeményezői, hogy az állapotot normalizálni tudjuk.

Nemcsak karácsony környékén lehet adományozni. Rászoruló emberek az év minden szakában vannak, és a meleg ruha, az étel, a játékok, a tisztálkodási szerek mindig nagy segítséget jelentenek. Nézzünk körül a környezetünkben, hátha találunk valakit, akinek szüksége lenne némi segítségre.
Az adományozás egy sajátos formája a véradás. Nagyon sok emberen segíthetünk azzal, ha rendszeresen vért adunk.

A világ általunk is szebbé és jobbá válhat, csak tenni kell érte egyénenként.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: lelkielet.co.hu | képek: pixabay.com)