Jump to content

Boldog ÉN, boldog élet

2021. 02. 09. 19:00

A boldogságot keressük mindig, mindenben és mindenkiben. Ösztönös vágyunk erre, de az élet nehézségek árán adhatja ezt meg.

Minden próbatétel azért van, hogy tanítson, fejlesszen. Egészen elképesztő erővel vagyunk felvértezve olyan helyzetekben, amikor nem is tudjuk, honnan tör elő az az ősi ösztön, erő. Mégis van az úgy, hogy akár a kisebb problémák megtorpanásra késztetnek bennünket, mert nem hiszünk kellően önmagunkban. Úgy érezzük, hogy kevesek vagyunk egyes gondok önerőből való megoldásához.

Ha valami nem sikerül, akkor okolhatjuk azért önmagunkat, hibáztathatunk más személyeket és tényezőket is amiatt és ez feszültséget kelt bennünk, dühöt érezhetünk magunkban. Ezzel senki sincs egyedül. Ahogy mondani szokták: nem süthet mindig a nap, ami arra utal, hogy néha bekövetkeznek rossz események. Ugyanakkor ennek ellenkezője is igaz, vagyis hogy nem eshet mindig, azaz előbb vagy utóbb kisüt a nap. Éppen ezért el kell fogadnunk, hogy az élet lehet hullámvasút, igencsak nagy huppanókkal. A kudarc, a lelki sérülések, szégyenérzet, megaláztatás életünk velejárója, vagyis mindenki részesül ezekből. Meg kell élni ezeket a pillanatokat is és el kell fogadni azt, hogy ilyen megtörténhet. Ha kerülni akarjuk ezek jelenlétét és létjogosultságát, csak megnehezítjük saját életünket. Bátran mondogassuk azt, hogy ez mással is megtörténhet, mert valóban így van.

Ha szembe megyünk az érzéseinkkel, akkor nem tudjuk azokat megélni, pedig az adott helyzet megoldásához az segít hozzá, ha megéljük mindenféle érzelmünket. A jó magasba repít kétségtelenül, de a rosszból is sokat lehet tanulni. Ráadásul, ha nem hadakozunk saját magunkkal, hanem elfogadjuk azt, hogy éppen miben vagyunk, akkor könnyebben túljuthatunk a nehézségeken.

Szokták azt tanácsolni, hogy bánjunk úgy másokkal, ahogyan szeretnénk, hogy mások bánjanak velünk. Azonban arról el szoktunk feledkezni, hogy magunkkal szemben is ugyanezt kellene cselekedni. Igen, hibázunk, sokszor és olykor nagyot. Általában azonban egy pillanatnyi rossz döntés visz félre és nem a merő rosszindulat vezérel. Éppen ezért bocsássunk meg magunknak, sőt szeressük is magunkat.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: lelkielet.co.hu | képek: pixabay.com)