Jump to content

Légy optimista! – Ötletek rózsaszín szemüveghez

2014. 08. 20. 19:30

Ha már megszoktad, hogy negatívan gondolkodsz, nagyon nehéz lesz a jó dolgokra koncentrálnod. Ma kelj fel jobb lábbal!

Nem fogod jobbnak látni a dolgokat, mint azok valójában, de meg fogod tanulni értékelni az utadba eső jó dolgokat. Legyél bármilyen mélyponton, mindig lesz valami, amiért hálás lehetsz! Egy rossz dologgal való találkozáskor vagy megváltoztatod azt, vagy tolerálod. Összpontosíts hát a jó oldalára! Válts pozitív látásmódra a borús funkcióról! Minden a kis dolgoknál kezdődik.

Esti hármas gyakorlat

Szerezz be egy szép jegyzetfüzetet, és minden este írj fel a lapjaira három olyan dolgot, amit pozitívnak ítéltél meg, amiért hálás lehetsz. Ez lesz a Te aznapi hála gyakorlatod, a pozitív híreked. Minden nap fogsz találni legalább három dolgot, ami jó volt az aznapi napodban.

Esténként olvass valami lélekemelőt!

Jobban jársz, ha nem egy krimit lapozgatsz.

Vedd észre a környezetedben lévő szép dolgokat is!

Még a csúnya dolgokban is meg lehet látni a szépet. Nagyvárosban a parkot, folyópartot, koszos utcákon járva az eget, a madarakat, az épületeket. Menj el néha kiállításokra, koncertekre, vagy ingyenes városi rendezvényekre.

A pozitív gondolkodás csak gyakorlás kérdése. Használj gyakran pozitív megerősítéseket.

„Az emberi boldogság általában nem ritkán előforduló nagy szerencsékből tevődik össze, hanem sokkal inkább a mindennapi kis előnyökből.” (Benjamin Franklin)

Forrás: Kate Cook: Tetőtől talpig, mint a makk / Fotó:www.bimbochic.it /www.fanpop.com