Jump to content

Téged mi motivál?

2014. 09. 06. 21:44

Tony Robbins vállalkozó, író és előadó hosszas vizsgálódás után arra jött rá, hogy az embereket vagy az öröm utáni vágy hajtja, vagy a fájdalom elkerülése. Rád igaz ez?

 

Kattints  ide a Facebook oldalunkért!

Ez a „vagy öröm, vagy fájdalom” törvény az élet minden területén helytáll.

Ha például túlsúlyos vagy, motiválhat a fájdalom, amit nap mint nap a térdedben, vagy a hátadban érzel. Az is nagy motiváló erő, ha nem férsz bele a kedvenc nadrágodba. Még sürgetőbb lehet a motiváció, ha rossz hírt kaptál az orvosodtól, valamilyen betegséged van, vagy fáj a szíved. Az utóbbi esetekben szinte kötelezőnek érzed, hogy lefogyj.

Ha az öröm motivál, akkor előre elképzeled, hogy mennyire fogsz neki örülni, ha újra karcsú leszel. Mások az emberek csodálatára vágynak, megint másokat egy új ruhaméret, vagy egy új fürdőruha motivál. Sokan azt várják a csökkenő testtömegüktől, hogy újra energikus, erőteljes, és egészséges emberek legyenek.

Fontos, hogy ismerd fel, melyik fajta fájdalom az, ami motivál, és a cél felé hajt Téged. Ugyanígy, nem minden öröm feltétlenül jó, hiszen ellustíthat, akadályozhat a céljaid elérésében, sőt akár le is mondhatsz miatta a nagy tervedről.

(Forrás: Jim Dornan: Zongora a tengerparton / Fotó:writetodone.com)