Jump to content

Erre van szükséged az életmódváltáshoz!

2014. 09. 20. 19:58

Most a diéta lelki oldalát vesszük górcső alá. Nem lesz szó étrendekről, szabályokról, de lesz szó türelemről, kitartásról, amit bizony izzadtsággal jár.

Ahhoz, hogy valaki változtatni akarjon a testén, először is kőkemény elhatározás szükséges, és mellé cselekedettel is járó munka. Bizony, sportolni is kell, és ehhez, akárcsak az étrend tudatos megtervezéséhez, kőkeménynek kell lenned. Nem inoghatsz meg. Ez azt jelenti, hogy sokszor kell nemet mondanod egy gyorsétteremben ülve (a legjobb, ha be sem mész), vagy a barátaidnál járva látogatóban.

Vedd magad körül optimista barátokkal, és ne foglalkozz a kritikusok véleményével. Nézz motivációs gyakorlatokat, vagy képeket, de egy kihízott ruhadarab is éppen olyan jól megteszi.

Az, aki diétázni kezd, hamar észreveszi, hogy minden egyes egészséges étel mellé tett igenlése, és sporttal telő órája sokszorosára növeli az önbizalmát, és ügyesen egyengeti a célja felé. Az első pozitív eredmények is nagy löketet tudnak adni az elhatározásnak. Itt is vannak azonban hullámvölgyek, amikor csügged a test, vagy a lélek. Elbuktál? Állj fel, és haladj tovább a megkezdett úton! Ne ülj rá a kudarcélményre, ne sajnáld magad nagyon! A kis döccenő, amibe beleestél, hamar völggyé, majd feneketlen szakadékká tágul, ha csak kapálózol benne. Ne feledd, a diétának az élete részének kell lennie, mert ha nem, újra és újra vissza fogsz esni a nemkívánatos állapotba. Hajrá, meg tudod csinálni!

(Forrás:lelkielet.hu / Fotó:www.thedailybeast.com)