Jump to content

Tévézhetsz, ha mosolyogsz!

2014. 09. 20. 18:07

Te mit szólnál hozzá, ha a tévéd csak akkor sugározna műsort, ha mosolyogsz a képernyő előtt? David Hedberg designer tanuló olyannyira fantáziát látott a dologban, hogy...

...készített egy retro tévét, melyet mosolyérzékelővel szerelt fel. A katódsugaras televízióban egy kamera található. Nézd csak!

A mosolygó nézők videoklipeket, filmekből vett vicces és/vagy akciódús jeleneteket nézhettek, már amíg bírták mosollyal. Ámde ha elkomorult az arcuk, véget ért az adás. Hosszú távon természetesen nem lehet ennyit mosolyogni, és az erőltetett derű sem túl egészséges, s nyilván nem is az volt a célja a készítőjének, hogy mosolyráncokkal gazdagítsa a tévé nézőket.

A TV installáció ötlete mögött található egyfajta motiváció (ne csak passzív időtöltés legyen a televíziózás), és üzenet, de biztos nem lenne kedvünkre, ha a mai tévék csak úgy szolgáltatnának adást, ha mosolyra húzzuk a szánkat. Lehet, hogy ez a készülék előre vetíti a jövő arc, kor, és nemfelismerő tévékészülékeit, s a célzott reklámok uralmát? Ki tudja, a Facebook like-oknál már működik a dolog, és a Sharp is kísérletezik hasonló megoldásokkal.

(Forrás: youtube.com / Fotó:creativeapplications.net)