Jump to content

Rendszerezz!

2015. 01. 30. 17:40

Ha rendszerezel, kapcsolatot tudsz teremteni a tárgyaiddal. Ha már kiselejtezted a régi holmijaidat, nekikezdhetsz a megmaradt dolgaid rendezésének. Ne tárolj feleslegesen, ha még a kezedbe akad egy-két felesleges darab, válj meg tőle!

Örömöd fogod lelni benne, mert sosem volt ennyi helyed korábban. Fogadd meg: amit csak tudsz, tárolj függőlegesen! A ruhákat is könnyebb átlátni egymás mögé hajtva, mintsem egymás hegyén-hátán. Ráadásul sokkal gyorsabban elkészülhetsz reggelente!

Ez az átláthatóság a holmijaid között ahhoz vezet, hogy elkezded majd megszeretni a tárgyaidat.

Ha vannak olyan dolgaid, amiket nehéz elengedni, bár nem veszed hasznát, tedd egy dobozba, és figyeld meg, hogy szükséged van-e rá. Ha egy hónapon át hozzá sem nyúlsz, akkor gondolkozz el rajta, érdemes-e még megtartanod. Ha igen, tedd egy szekrény, fiók hátuljába, ha nem, válj meg tőle! Úgy rendezd el a megmaradt tárgyaidat, hogy kényelmesen elő tudd őket venni, illetve el tudd őket rakni. Csak akkor lehet a rend tartós, ha ezt meg tudod tenni.

Kérdések: A megmaradt tárgyaidat kitől kaptad? Milyen üzenetet hordoznak magukban? Milyen holmik foglaltak eddig túl sok helyet az életedből? Hogyan élnek tovább a személyiségedben azok a dolgok, amiktől megváltál?

(Forrás: Marie Kondo, Rend a lelke mindennek / Fotó:todaysparent.com)

További érdekességekért keresd fel Facebook oldalunkat!