Jump to content

Selejtezz!

2015. 01. 30. 15:20

Bár rendet tenni sokan nem szeretnek, igazi önismereti útként szolgál. Nézzük, hogyan járhatod be ezt az utat!

Marie Kondo, Rend a lelke mindennek című könyvében nagyszerű tanácsokkal szolgál erre vonatkozóan. Segítségével élvezetessé, könnyűvé teheted a rendrakás folyamatát. Miközben követed az egyes lépéseket, megtanulod a rendrakást egy hasznos, fejlesztő önismereti útként felfogni.

Selejtezz, azaz engedj el!

A selejtezés folyamán egy csomó helyet tudsz felszabadítani. Általában túl sok a felesleges kacatunk, holmink, s ehhez kicsi hely áll a rendelkezésünkre. Az eredmény egy zsúfolt, rendetlennek tűnő környezet.

Ezt tedd: minden holmid gyűjtsd a szoba közepére, pakolj ki minden szekrényt, és fiókot! Nézz rá minden egyes tárgyra, és kérdezd meg magadtól, hogy örömet okoz-e. Ha nem, felesleges tartogatnod. A selejtezést kezdd azokkal a tárgyakkal, amikhez nem fűznek erős érzelmek. Általában ilyenek a könyvek, ruhák, iratok, papírok. Ezt követően válogasd át a fotókat, ajándéktárgyakat, stb.

Sokan azt hiszik, hogyha kidobnak valamit, azzal hátat fordítanak a múltnak, megtagadják azt. Ez nem így van, hiszen ha már emlék volt, akkor már régen beépült a személyiségedbe, a lényedbe, s ez attól nem szűnik meg, ha kidobod.

Kérdés: Kihez, mihez köt a legtöbb emlék, tárgy? Könnyű, vagy nehéz számodra elengedni dolgokat?

Folytatjuk!

(Forrás:Marie Kondo, Rend a lelke mindennek / Fotó:www.magnamail.com.au)

További érdekességekért keresd fel Facebook oldalunkat!