Jump to content

Szabadulj meg minden feleslegestől!

2015. 10. 29. 12:55

„… tegyünk le minden ránk nehezedő terhet… és állhatatossággal fussuk meg az előttünk levő pályát.” (Zsidók 12:1) Az ókorban az olimpiai játékok futói edzéshez súlyokat kötöttek magukra. A verseny napján azonban ezeket a súlyokat levették. Erre utalva mondja a Szentírás: „tegyünk le minden terhet… és így fussunk” (Zsidók 12:1 NKJV).

Gondolj most egy percre életed álmára és mindenre, ami abból következhet. Ha olyan vagy, mint a legtöbb ember, akkor a várható előnyök fognak eszedbe jutni; helyek, ahová eljuthatsz, emberek, akikkel találkozhatsz, dolgok, melyeket birtokolhatsz, címek és rangok, melyeket elérhetsz.

Észrevettél valami különöset a listában? Azokat a dolgokat hangsúlyozza, amiket elérhetsz, de semmit sem szól azokról a dolgokról, amiket fel kell adnod azért, hogy álmodat megvalósíthasd.

A legnagyobb kihívás nem az lesz, hogy le tudj mondani dolgokról, amik nyilvánvalóan ártanak, hanem az, hogy el tudj engedni jó dolgokat, amiket szeretsz, de nem juttatnak előbbre.

Állandó küzdelmet jelent a lényegtelen dolgok eltávolítása mindennapjaidból, de megéri. Miért? Mert a legtöbb ember, akinek nem sikerül elérni életcélját, nem azért állt meg, mert leküzdhetetlen akadályokba ütközött, hanem mert belefáradt abba, hogy túl sok dolgot cipelt magával az úton.

(Forrás:MaiIge, Fotó:run-4-fun.weebly.com)

Csatlakozz a Lelki Élethez a Facebookon!