Jump to content

ERŐNK BIRTOKBAVÉTELE

2016. 05. 20. 18:06

Nem szabadna másoknak olyan sok hatalmat adnunk, magunknak meg olyan keveset. Nem szabadna annyira hitelt adnunk másoknak, magunknak meg olyan kevéssé. A függőségből való kigyógyulás során megtanuljuk, hogy nagy különbség van az alázat és az önmagunk lebecsülése között. Ha mások felelőtlenül viselkednek és megpróbálnak minket okolni problémáikért, már nem érezzük magunkat bűnösnek. Hagyjuk, hogy szembesüljenek tetteik következményeivel.

Ha mások butaságokat beszélnek, nem kérdőjelezzük meg saját gondolkodásunkat.

Ha mások megpróbálnak manipulálni vagy kizsákmányolni bennünket, tudjuk, hogy joggal lehetünk dühösek, bizalmatlanok, és mondhatunk nemet a tervükre. Ha mások azt állítják, hogy akarunk valamit, amit igazából nem akarunk, vagy valaki azt állítja, nem is akarjuk azt, amit akarunk, akkor bízzunk magunkban. Ha mások olyasmivel áltatnak, amit nem hiszünk, tudjuk, hogy megbízhatunk ösztöneinkben. Még mindig meggondolhatjuk magunkat később.

Személyes erőnket senkinek nem kell odaadnunk, se idegeneknek, se barátainknak, se házastársunknak, se gyerekeinknek, se beosztottjainknak. Sokat tanulhatunk másoktól. Lehet, hogy több információ birtokában vannak, mint mi, lehet, hogy magabiztosabbnak és erősebbnek mutatkoznak, mint mi. De egyenlőek vagyunk. Nem vagyunk másodrangú állampolgárok. Saját erőnk birtokában nem muszáj agresszívvá vagy hatalmaskodóvá válnunk. Nem kell lebecsülnünk se másokat, se magunkat.

***********************
Ma birtokba veszem saját erőmet. Tudatosítom, amit tudok, amit érzek, amit hiszek, és amit látok. Nyitott leszek a változásra, és hogy tanuljak másoktól és tapasztalataikból, de bízom magamban, és hitelt adok magamnak is. Helytállok az igazamért."

(Forrás: Forrás: Melody Beattie, 365 nap, 365 meditáció, Fotó:pixabay.com)