Jump to content

Gyógyulj Ayurvedával

2016. 07. 08. 18:00

Az ayurveda (ajurvéda, ájurvéda) Indiából származó mintegy 5000 éves szanszkrit gyógyászati módszer, mely annyit jelent ájur-élet, veda-tudás, tehát az „élet tudománya”.

Fontos megjegyezni, hogy ez a holisztikus módszer nem a betegség gyógyítására, hanem a megelőzésére fókuszál. Célja, megelőzni a betegséget, fennálló betegség esetén pedig csírájában elfojtani a test mindenféle rendellenességét. Ezen felül pedig,a egészség megőrzése, életünk meghosszabbítása.

Ayurvéda a világ egyik legrégibb gyógyászati módszere, az ájurvédikus gyógyászat komplett életszemléleti rendszer, a gyógyító terápia során a szakemberek nemcsak a betegséget, a szervi elváltozásokat, hanem az ember lelkét, elméjét komplex lényét állítják helyre. Ehhez azonban szükség van személyre szabott terápiás kezelésre

Az ajurveda gyógyászatát nyolc ágazatra osztják:

 Belgyógyászat, fül-orr-gégészet, szemészet, általános sebészet, toxikológia, pszichiátria, gyermekgyógyászat, geriátria, valamint a termékenység,szaporodás tudománya.

Az Ájurvédikus gyógyászat elsődlegesen az egészségmegőrzéssel foglalkozik.  A gyógyítás során a résztvevők szervezetét különböző alkattípusok alapján osztják fel, majd ki-ki a sajátjához illő, táplálkozással, testmozgással és életvitellel kapcsolatos gyógyító kezelésben részesül. A módszer, mint gyógyászati rendszer, természetesen behatóan foglalkozik a betegségek gyógyításával is.

Az Ájurvéda nemcsak az alkatunknak megfelelő helyes táplálkozással, és gyógynövény kúrák használatával gyógyít, de komplex méregtelenítő eljárásokat is alkalmaz. Állapotfelmérés után, egyénre szabott kúra következik.  Ezek lehetnek 40 naposak vagy akár 3 hónapig tartóak.

A diagnózis felállítás után, a kúra folyamán beállítják a számunkra helyes táplálkozási rendet, méregtelenítenek, különféle gyógynövények segítségével megtisztítják a szervezetünket a káros anyagoktól, valamint egyénre szabott mozgásformákból is választhatunk. A módszer segítségével megtanulhatjuk mi a helyes életmód számunkra, szervezetünkben, elménkben, egyensúlyt teremthetünk.

Örök érvényű igazság...

Az ájurvéda szemlélete, hogy a Földön található alapvető anyagok megfelelő aránya és egyensúlya teremt harmóniát a világban.  Szervezetünkre is igaz ez a szemléletmód, ugyanis amikor egészségünk rendben van, a szervezetünkben található anyagok is egyensúlyban vannak.

Az elemek egyensúlyának változása zavart okoz szervezetünkben, mely betegségek kialakulásához vezethet. Tartós betegségek, panaszok megjelenése pedig lelki egyensúlyunkat is felborítja. Megfelelő odafigyeléssel, étrendváltoztatással, mozgással a gyógyulás garantált.

Ha kipróbálná az ájurvédikus tisztító kúrát, július 20-24 között Siófokon megteheti.

Helyszín: Calendula Ayurvedic and Medical Clinic

A tisztítókúra során segítenek szervezetünket megszabadítani a méreganyagoktól, emésztőrendszerünk egyensúlyát visszaállítják, testünk, bőrünk és is lelkünk megtisztul.                                             

(Forrás: Kép: usb3.hu   )