Jump to content

Dekódold rajzaidat!

2016. 07. 17. 14:00

Veled is gyakran előfordul, hogy telefonálás, munkahelyi megbeszélések alkalmával rajzolgatni kezdesz?Bár kevesen gondolnák, de a tudatalatti firkálás nem csak unaloműző tevékenység.

Napjainkban elterjedtek a különféle felnőtt színezők, melyek elsőre akár nevetségesnek is tűnhetnek, valójában azonban stresszcsökkentő hatással bírnak, pont, mint a tudat alatti rajzolgatás. Gondoltad volna, hogy a rajzok nem csak a stresszt csökkentik, de endorfint is termelnek? Pedig ez szakértők által igazolt tény. A rajzolás olyan kreatív tevékenység, még akkor is, ha nem tudatos, ami hatására a szervezet stresszhormon szintje csökken, az agyunk oxigénellátása javul, szervezetünk megnyugszik. Ebben a nyugalmas állapotban kreativitásunk is szárnyra kap. Firkálás közben az agyunk különféle területei aktivizálódnak, beindul kreatív gondolkodásunk.

A rajzok olyanok, mint az álmaink, a tudatalattink irányítja őket, ezáltal felszínre kerülhetnek rejtett gondolataink, megismerhető személyiségünk. Mikor gondolataink elkalandoznak, agyunk eléri a relaxációs állapotot, ilyenkor különféle ábrákat firkálgatunk minden papírra, ami kezünk ügyébe kerül.

Ezek a rajzok elmondják rólunk milyen az aktuális hangulatunk, lelki állapotunk. Mennyire vagyunk ambiciózusak, vagy éppen mi áll kreativitásunk kibontakozásának megrekedése hátterében.

Íme, a hat leggyakoribb firka és jelentéstartalma, mely a legtöbbünk jegyzetfüzetében megtalálható.

Virág, virágcsokor

Különféle virágok rajzolása az álmodozókra jellemző, aki sokszor firkál virágot, figyelemre, törődésre vágyik, igyekszik kerülni a konfliktust, aki virágcsokrokat firkál, a tökéletes harmóniára törekedne otthon és munkahelyén is egyaránt. Ezekre az emberekre jellemző, hogy egy saját maguk által felépített és elképzelt álomvilágban élnek.

Szív

Romantikus alkatra utal, akit legtöbbször az érzelmei irányítanak. A szerelem és a boldogság központi téma az életében. Ha szabálytalan szíveket rajzolunk az csalódásra utalhat, az összetört, vagy átnyilazott szív beteljesületlen szerelmi vágyakról árulkodhat.

Szem

Aki gyakran rajzol szemet, jellemzően nem tudja önmagát adni, igyekszik mások elvárásainak megfelelni. Otthon és a munkahelyén is egyaránt. Túlzottan önkritikus, önelemző típus, aki az állandó megfelelési kényszer miatt hajlamos lehet stresszre és depresszióra.

Egy idő után terhes lehet neki az örökös megfelelési kényszer, mindezek ellenére azonban továbbra is úgy alakítja életét, hogy mások elvárásainak megfeleljen.

Pillangó

A rejtőzködés jelképe. Olyankor rajzolja az ember, ha titkos kapcsolatba keveredett, vagy valami rejtegetni valója van, melyet azonban szívesen felfedne a világ előtt. Könnyedség és vidámság jellemzi, szereti a spontaneitást és nem tervez előre.

Csillag

Az örökös álmodozás jelképe, rajzolójára jellemző, hogy kitart vágyai, álmai mellett, nem adja fel azokat egykönnyen, amibe belevág,azt be is fejezi képességeihez mérten a legjobban, nagyratörő álmokat szövöget, ahol a határ a csillagos ég.

Négyszög

Rajzolója megbízható, egyenes jellem, aki ragaszkodik a megszokott dolgaihoz. Szeret elmerülni a részletekben, élete kissé egyhangú, monoton. Nehezen szánja rá magát a változásra, ám ha a cél érdekében megfelelő motivációt talál kitartásával könnyen célba ér és sikert arathat.

 

 

(Forrás: lelkielet.hu; grafologiaelemzes.hu l Kép: mic.com)