Jump to content

Te hiszel a szilveszteri babonákban?

2017. 12. 27. 12:26

Egyesek hisznek bennük, mások csak legyintenek a különféle népi hiedelmekre, babonákra. Minden ünnephez köthetőek bizonyos hiedelmek, nincs ez másképp a közelgő Szilveszterrel sem. Te hiszel a babonákban?

 

A babona szerint, ahogy Újév első napján viselkedünk, az határozza meg az év többi napját is!

Ezért fontos, hogy boldogságban, örömben és vidámságban búcsúztassuk az Óévet. Ha tehetjük, kerüljük el az év első napján azoknak a társaságát, akiket nem kedvelünk, és ne tegyünk olyan dolgokat, melyekhez valójában nincs kedvünk, ugyanis ezek mind végig kísérnek majd minket az újévben. A hagyomány szerint, nem csak az határozza meg a következő évet, hogyan viselkedünk az év utolsó napján, de az is, hogy milyen ruhát viselünk. Az arany és a piros az ideális választás a szilveszteri partira, ugyanis ez a két szín szimbolizálja a gazdagságot, a szerencsét, a szeretetet, a szerelmet és a bőséget.

Szerelmi mágia az év utolsó napján...

Ha még nem találtad meg az igazit, ezzel a szilveszteri varázslattal bevonzhatod életedbe. Nem kell mást tenned, mint hét papír cetlire felírni, hét olyan tulajdonságot, mely számodra vonzó annál a férfinél, akire vágynál. Majd gyújts meg hét mécsest, tedd őket kör alakba, ülj a kör közepére piros ruhában, vagy piros párnára és mindegyik papír cetlire csepegtess viaszt, úgy, a papírok összeragadjanak. Majd szabadtéren szórd szét. Gondold, végig hol szórod el a papírokat, ugyanis a hely meghatározza majd, hogy hol futsz össze az igazival. Pl. vízbe dobva elképzelhető, hogy strandon, uszodában, tóparton, vagy éppen tengerparton találkoztok.

További hiedelmek…

  • Ha Újév első napján, teregetünk és mosunk az betegséget, halált okozhat.
  • Ha baromfit vagy halat eszünk az év utolsó, és az Újév első napján, az elkaparja és elúsztatja a szerencsénket.
  • Ha az év első napján takarítunk, vitatkozunk, negatívan állunk a dolgokhoz, egész évünk ennek jegyében fog telni.
  • Ha Újév első napján lencsét, babot, borsót eszünk gazdagság vár ránk!
  • Ha jókedvűen köszöntjük az Újévet garantáltan jókedv fogja jellemezni az egész évünket.

 

(Forrás: lelkielet.hu l Kép: pixabay.com)