Jump to content

Hajhossz és személyiség, van összefüggés?

2018. 11. 28. 19:00

Habár a szemünk nagyon beszédes, és talán az, amire azonnal felfigyel egy idegen, a megjelenésünk is mérvadó lehet abban, hogyan ítélnek meg az emberek.

A külsőségekre a legtöbben adunk, hiszen akkor érezzük jól magunkat, ha az elvárások nagyjának meg tudunk felelni. Az elvárások lehetnek valósak vagy kreáltak, de a legfontosabb az lenne, hogy saját magunkat elfogadjuk, szeressük. Amíg ez nincs így, addig mindig azt fogjuk érezni, hogy nem vagyunk egyensúlyban. Emiatt járunk el nagyon sokan sportolni, mozogni, ami természetesen jó, hiszen amíg az alakformálásra törekszünk, addig az egészségre is nagyobb figyelmet fektetünk. Ügyelünk a rendszeres mozgásra, és persze ezt támogatjuk az egészséges életmóddal. Ha a testünket igyekszünk karbantartani, akkor a ruházkodás is nagyon fontos szerepet kap, hiszen egy személyiségünkhöz, alkatunkhoz illő ruha még sugárzóbbá, szebbé tehet.

Ahogy mondani szokták, a hajunk a fejünk éke, vagyis a ruházkodáson túl a frizura is nagyon fontos. Habár ma már a férfiak frizuradivatja is igen változatos tud lenni, a kopasz, rövid, kontyba kötött, hosszú, felnyírt változatokat bátran használják, de a nők hajviselete még ennél is sokrétűbb. A férfiak is, de a hölgyek még tudatosabban választják meg frizurájukat. Választásukkor figyelembe veszik saját hajuk adottságait és azt is, hogy mivel tudnak otthon is bánni. Mindez csak akkor működik jól, ha tisztában vagyunk saját hajunk adottságaival, és személyiségünknek megfelelőek (akár a fodrász tanácsára) választjuk meg frizuránkat.

Mert a jó frizura nemcsak öltöztet, de személyiségünket még jobban kifejezi, magabiztosabbnak és szebbnek érezzük magunkat. A haj lehet hosszú, félhosszú vagy rövid, mindegyik lehet nőies, elegáns, csábító attól függően, hogy jól áll-e vagy sem.

A kislányok szinte mindegyike félhosszú vagy hosszú hajú, és a későbbiekben is így marad ez. Kevés az a fiatal lány, aki rövidre vágatja a haját. A félhosszú haj már inkább elképzelhető.

Igyekeztek tipizálni az egyes hajhosszt viselő hölgyeket. Ez alapján a hosszú haj mellett döntő nőkre jellemző, hogy a tökéletességre törekvők, nem esnek kétségbe, ha döntést kell hozniuk. Szeretik, ha minden tökéletes körülöttük, így az igazi pár megtalálása is lehet nehezebb számukra, de megéri a várakozást. A hosszú hajú nőkről azt tartják, hogy türelmesebbek.

Vajon a hajhossz csökkenésével a türelem is csökken? Ha a türelem nem is, de sokkal nehezebben hoznak döntéseket azok, akik vállig érő frizurát viselnek. Jellemző rájuk, hogy kétségeik vannak abban, hogy amit tesznek, azt jól teszik-e. A félhosszú hajú nők társaságkedvelők. Mivel olykor bizonytalanok, így tanácsokat is könnyebben elfogadnak.

Vajon a rövid hajú nőkre mi lehet a jellemző? Valószínűleg sokan gondolják azt, hogy a rövid haj legfőbb oka az, hogy lusták, hiszen nem akarnak a hosszú haj minden nyűgével szembesülni. Annyiban igaz ez, hogy kerülik azt a sok cécót, amit egy hosszú haj jelenthet, tehát praktikai oka is van a rövid hajnak, azonban a hajra elvesztegetni a napokból értékes időket, ez az, amit a rövid hajú nők kerülnek. A rövid hajúak pörgősek, aktívak és magabiztosak. Rájuk biztos lehet számítani.

 További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: lelkielet.co.hu | képek: pixabay.com)