Jump to content

Viseld emelt fővel a szeplőidet

2019. 08. 23. 19:00

Külön iparág alakult a szépség köré. A minél fiatalabb, üdébb és vonzóbb külsőért sokat költünk. A legtöbben kozmetikai termékekre adunk ki pénzt, mások ennél is tovább mennek.

Egy nő általában azzal nem elégedett, amije van. A göndör hajúak egyenesre vágynak, a nagymellű nők nem mindegyik érzik úgy, hogy előnyös számukra a nagy kebel, de a kismellűek sem elégedettek a méretükkel.

A bőrünk adottsága is más lehet. A barnább árnyalatú bőrűek talán nem kedvelik azt, hogy napozás nélkül is olyan sötét a bőrszínük, míg a nagyon fehérek irigykednek azért. Aztán ott a szeplő, amely sok fiatal lány életét megkeseríti.

Legalábbis ők abban a kényes és érzékeny életszakaszban járnak, hogy alapjában véve kérdőjelek tömkelege jelenik meg az életükben, és emellé még ott vannak a szeplők is.

A szeplőt senki nem kéri, mégis megjelennek egyeseken. Van, aki vastag alapozóréteggel igyekszik csitítani szeplőin, de úgy élni, hogy folyton fesse magát valaki, csak azért, mert szeplős, sem a bőrének nem jó, de az egojának sem.

Annyira különbözhetünk egymástól, hogy talán tényleg létezik olyan, aki számára a szeplős ember látványa nem túl vonzó, de a másik oldalon sorakoznak azok, akik egyediséget, különlegességet látnak az apró foltokban.  

A szeplőknek bája van. Egyedi és ezáltal kitűnik viselője a tömegből. A szeplőket okozhatja génmutáció, amely során nem jut a test minden részébe elég festékanyag, így foltok jelennek meg a testen. A szeplők másik fajtája pedig a nap hatására jelenik meg a bőrön. Még az élet nagy csodája, a babavárás is kihozhat szeplőket, mert megváltozik a női test hormonháztartása, amelynek következtében előtűnhetnek foltocskák.

A szeplők mindig megmaradnak, még akkor is, ha nem látszódnak annyira. Szeplősként ideje megbarátkozni a gondolattal, hogy a foltok mindig veled maradnak, legfeljebb lesznek időszakok, amikor kevésbé feltűnőek. Azonban ezek a foltok tesznek egyedivé, már csak azért is, mert minden szeplő egyedi, vagyis minden szeplőt viselő ember igazán megkülönböztethető, csak rá jellemző foltokkal rendelkezik.

A szeplősök már azt is tudják azonban, hogy esetükben a napozás veszélyesebb, ezért a megfelelő napégés elleni védelemmel mehetnek a napra.

Szeplősnek lenni nemcsak azt jelenti, hogy a jobban kell vigyázni a bőrre, de azt is, hogy igazán különleges bőrt kaptunk a természettől.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: lelkielet.co.hu | képek: pixabay.com)