Jump to content

Ne hagyd, hogy a napfény hiánya letaglózzon

2019. 10. 16. 19:00

Nem panaszkodhatunk. Október derekán járunk, de a nap még sokszor megmutatja magát és adja a melegét. Habár már nincs az a meleg, mint nyáron, ezért is hálásak vagyunk.

Abban is biztosak lehetünk, hogy ez nem tart örökké, és nem fog minden így maradni. Várható, hogy beköszöntenek az esősebb, hidegebb, a napfényt teljes mértékben mellőző napok. Elég csak erre gondolnunk, és már szomorúbban tekinthetünk a világra.

Süt a nap és alig akarjuk elhinni, hogy lesz ez máshogy is. De nem is kell nekünk a jövőt látnunk. hagyjuk magunkat élvezni azt, ami éppen van. Ha most süt a nap, akkor most évezzük, és ne azon keseregjünk, ami eztán vár ránk. Alapjában véve a hideg, a napfény nélkül töltött napok minősége is sok esetben csak tőlünk függnek.

Kétségtelenül jól esik az őszben a napfény, és igyekszünk is kihasználni ezeket az időket arra, hogy a szabadban legyünk. Már előre azt mantrázzuk magunkba, hogy most használjuk ki a napfény erejét és melegét, mert ki tudja mikor lesz újból jó idő.

Az időjárás nagyban befolyásolhatja hangulatunkat is, ez tény. Aki már most tart attól, hogy hangulatára ki fog ülni az őszi időjárás sajátosságai, tegyen ellene.

Vannak dolgok, amelyek felett nem tudunk uralkodni. Az időjárás is ezek közé tartozik. Ha azonban nincs ráhatásunk, akkor viszont magukkal kell kezdeni valamit. A mozgás mindenkor megoldás lehet. Ne hagyd, hogy lenyomjon a rossz hangulat, ebben a sport segíthet. A kellemes kifáradást segítő mozgás nemcsak a testünk egészségéhez járul hozzá, hanem a mentális egészségünkhöz is. Tehát jót tesz testnek és léleknek egyaránt. Öltözzünk az időjárásnak megfelelően. Tegyünk egy sétát a közelben, vagy kocogjunk. Összehangolhatjuk a kutyasétáltatással is.

Az ősz tele van színekkel. Lásd meg a szépségeit. Családi séta során gyönyörű színben pompázó leveleket és terméseket lehet gyűjteni, amelyeket az otthonunkba is bevihetünk dekorációként. Kiváló alkalom lehet az alkotásra, az otthon melegebbé tételére.

Ha már kint szürkeség kezd honolni, akkor bent kell színeket varázsolni. Ezt lakástextillel, fénnyel lehet megvalósítani. Ideje meggyújtani az illatgyertyákat, elő lehet venni a melegebb takarót és a színes díszpárnákat. A színes lakáskiegészítők melegebbé tehetik az otthoni légkört, amely a lelkünket is melegítheti.

Az ősz tehát nem rossz, ha abban meglátjuk a lehetőséget. Ha azonban vágyunk valami másra, melegebbre, akkor keresni kell alkalmakat arra, hogy egy wellness hétvégét eltöltsünk akár idehaza, akár külföldön. Sőt a jövő évi nyaralás megtervezése is jó érzéssel töltheti el az embert. Egyáltalán nem korai már azon gondolkodni, hová menjünk nyaralni. Már a tervezés folyamata szívet melengető, jövőbe tekintő, és aki előre tud gondolkodni, lehetősége van olyan kedvezményes utat kifognia, hogy már csak ezért megéri.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: lelkielet.co.hu | képek: pixabay.com)