Jump to content

Vedd magad körül zölddel

2019. 10. 28. 19:00

Aki a virágot szereti, rossz ember nem lehet. Így tartja a mondás, amely arra utal, hogy a világok életben tartásához gondoskodás, ápolás, odafigyelés szükséges. Hogy lehetne rossz valaki, aki növényeit szereti, gondozza?

Hová szoktál fordulni, ha valami gondod van és nincs éppen senki sem, akinek el tudnád mondani a bánatodat?

Van ilyen annak ellenére, hogy azt a világot éljük, amikor a kezünkben van a csevegésre alkalmas készülék, és jószerivel egy másik kontinensen élő családtagot, barátot is felhívhatunk, ő is kereshetnek minket. Van azonban olyan helyzet, amikor nem mindegy, hogy kivel beszéljük meg dolgainkat. Ha azonban nincs a közelünkben senki, akkor a természetben tett séta megoldást jelenthet lelki bajainkra. A világon nem tesznek meg helyettünk semmit se a környezet növényei, se az állatai, azonban olyan energiákkal töltődhetünk fel, amelyek erőt adnak arra, hogy leküzdjük gondjainkat.

Amikor egy kicsit egyedül szeretnénk lenni, akkor sokan közülünk ugyancsak a természetbe fordulnak megnyugvásért. Még többen vagyunk azok, akiknek kertje ápolt, szép, és a lakásban bent is több szobanövény lehet.

A szemet gyönyörködtető, éppen virágjait bontogató növények akkor is szépek, ha éppen nem örvendeztetnek meg szirmaikkal. Nemcsak hangulatossá tehetők velük az otthonunk, hanem életet is visznek oda.

A növények jó hatással vannak ránk. Lehetnek azok a kertben lévő gyümölcsfák, vagy akár a saját termesztésű konyhakerti növényink, és az otthonunkban található kisebb és nagyobb cserepes növények. Még a konyhában termesztett fűszernövények is hatással vannak ránk. Illatukkal, ízükkel segítik ízletesebbé tenni az ételeinket, azonban a velük való foglalkozás a lelkünkre van jó hatással. Amíg növényeinket csodáljuk, azokkal foglalkozunk, feszültségtől szabadulunk meg. Hasonló jó állataink társaságában lenni.

Talán hallhattál már arról, hogy fát ölelgetni milyen jó. Habár nem kapunk viszont ölelést, de olyan sok pozitív energiát nyerhetünk egy-egy fától, hogy nem is értjük, miért nem ölelgetünk fákat állandóan?

Kutatók vizsgálták, hogyan hatnak az emberre a növények közelsége. Kiderült, hogy a kerti vagy a szobanövények társaságában az ember mentális állapota jobbá válik. Ez azt jelenti, hogy ha feszültség mardossa az embert, az a növények közelében csökkenni tud, a depresszióra való hajlam is csökken.

Arról nem is beszélve, hogy a növények az otthon, a környezet levegőminőségére is jótékony hatással van.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: lelkielet.co.hu | képek: pixabay.com)