Jump to content

Életvezetési jó tanácsok 2020-ra

2020. 01. 24. 19:00

Megszokott séma szerint éljük napjainkat. Vegyíthetünk bele némi változatosságot és a napjaink is alakulhat kicsit másképp, mint terveztük, de szeretjük a kiszámíthatót.

Az új azért lehet félelmetes, mert benne van annak esélye, hogy sikert érünk el, váltunk, változtatunk, de az ördög nem alszik, és az ellenoldalon ott figyel a bukás, az életünk rosszabbra fordulásának lehetősége.

Az élet már csak ilyen. Amikor azt gondoljuk, hogy már sínen vagyunk, rendben van minden, akkor bizonyára beüt valami. Ha nem velünk történik valami rossz, akkor a hozzánk közelállók életében, amely ugyancsak hatással lehet saját életünkre. Mindig elénk helyez megoldandó feladatokat a sors, amelyeket meg kell oldanunk, és valószínűleg tanulnunk is kell belőlük.

Nagyon ritkán lehet az az érzésünk, hogy életünkben és közvetlen környezetünkben minden a legnagyobb rendben van, vagyis mindig van min dolgozni és aggódni. Saját magunk nehezítjük a mindennapjainkat akkor, ha mindenkinek megpróbálunk megfelelni.

Könnyebb és boldogabb életre vágyunk. Lehet, hogy az ehhez vezető út pénzzel van megszórva, de jól tudjuk, hogy nem így van. Boldogságunk egyik alapvető eleme, hogy nem másoknak akarunk megfelelni, hanem saját magunknak. Mindenki rendelkezik egy értékrenddel és a legjobb belátásunk szerint kell azt megvalósítani, érvényesíteni. Úgy szelektálódnak környezetünkből nem oda illő személyek, hogy akinek nem tetszik életünk, vagy nekünk nem tetszik másé, az nem marad mellettünk. A munkahely már egy zártabb közösség, és nem mi válogatjuk össze munkatársainkat. Köztük bizonyára lesz olyan, akit kevésbé kedvelünk, és fordítva, de a tiszteletteljes beszéden, az illedelmes viselkedésen túl nem kötelező mindenkivel barátkozni.

A saját életünk pilótái magunk vagyunk, de nem tudunk mindent befolyásolni. Ezt tudomásul kell vennünk, mert olyanra pazaroljuk értékes energiánkat, amelyre egyáltalán nem kellene, mert esélytelen. Így azon sem kell túl sokat rugóznunk, amire nincs ráhatásunk.

Mindenki foglalkozzon a saját életével. Igen, ez ránk is igaz. Teljesen felesleges másokkal párhuzamot vonni, hiszen minden életút egyedi, akárcsak azok szereplői, befolyásoló tényezői. Pláne ne vegyük mintának a média világában feltűnő személyeket, akiknek felturbózott, felnagyított, csillogó élete sok esetben csak a televízióban létező, nem a való világban.

A félelmek visszatartó erők lehetnek, de az új kecsegtethet jóval is. Ez az, ami csábító lehet, és az ész figyelembevételével érdemes belekezdeni valami újba. Akár gyermekkori álmainkat, bakancslistánk egyes pontjait kipipálhatjuk, amely lelkileg feltölt, szabaddá tevő érzést biztosít. A halogatás, a vágyak nem figyelembe vétele, a megszokotthoz való ragaszkodás kiöli belőlünk a vágyakat, a tettrekészséget, némileg az életet is.

Legyünk szeretettel mások felé. Ha mégsem megy (mert nem mehet minden alkalommal), akkor maradjunk csendben, mintsem rosszat mondjunk.  

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: lelkielet.co.hu | képek: pixabay.com)