Jump to content

Érezd jól magad a bőrödben

2020. 03. 16. 19:00

Él az a mondás, hogy az vagy, amit megeszel. Az egészséges életmóddal a testünket segítjük ahhoz, hogy ép és fitt maradjon. A gondolatokkal ez hogyan lehet?

Azt is mondják, hogy sok minden (vagy minden) fejben dől el. A testi betegségek mögött pedig lelki dolgok húzódnak meg. Egyes betegségek már eleve a születés, a fogantatás után jelen lehetnek az emberben, de az is tény, hogy a környezeti hatások, a lelki okok is megbetegíthetik a testet. A lelki tusák fájdalmat okoznak, és fizikai fájdalommá is fajulhat, amelyet ha tartósan megél az ember, tényleg betegséggé nőheti ki magát. A betegség megmutatkozása más lehet, mert nem vagyunk egyformák se erősségeinkben, se gyengeségeinkben. Mindenkinek más a gyenge pontja, és a lelki probléma valószínűleg a gyenge területen mutatkozik meg.

Egy betegség megjelenése mögött lelki okokat is lehet feltételezni. Ha csak a fizikai tünet enyhítésével foglalkozunk, az sosem fog igazán elmúlni, hiszen a probléma gyökerével nem foglalkozunk, azt nem irtjuk ki. A lelki gyógyulással azonban a fizikai javulás útjára is lehet lépni.

A lelki épüléshez éppúgy segítséget kérhetünk szakembertől, mint a fizikai gyógyuláshoz, de azt otthon, magunkba mélyedve is elkezdhetjük. A probléma a gondolatainkban van, amelyek közül a negatívok teljesen elveszik az energiát. Ez az energiavesztés a testre is hatással van. Mindig van egy legmélyebb pont, amelyet elérve talán arra is rájövünk, hogy ettől kezdve már csak jobb lehet. A sebek nyalogatása ideig-óráig jól esik, mások sajnálatát is várjuk, de a gondunkban azok mit sem lendítenek előre. Ebből a negatív szakaszból magunknak kell kilábalni, de ahhoz elfogadhatunk segítséget is.

A lelki ok ismerete fél siker, de ez nem azt jelenti, hogy annak kezelésével automatikusan és egyértelműen a testi probléma is megszűnik. A fizikai betegséggel ugyanúgy szükséges foglalkozni, méghozzá a lelki probléma gyógyításával párhuzamosan.  Ugyanígy az sem elegendő, ha figyelmen kívül hagyjuk a lelki gondokat. Az egykor elszenvedett traumák attól még jelen vannak, mert igyekszünk azt elfelejteni, nem tudomást venni róla.

Az egészséges életmód és a sok mozgás meghozhatja az életkedvet, sőt a felgyülemlett feszültségtől is megszabadíthat, akárcsak a meditáció, a légzésre való tudatos figyelés, a jóga, vagy a hobbiban való elmerülés.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: lelkielet.co.hu | képek: pixabay.com)