Jump to content

Színezni felnőttként? Nem is butaság!

2021. 01. 26. 19:00

Felnőttként irigyeljük a gyerekeket, hogy olyan önfeledten bele tudnak merülni a játékba. Olykor annyira, hogy meg sem hallják a felnőttek hangját.

Amikor felnőtté válunk, a játék helyét felváltják komolyabb dolgok. A saját életünk tervezése, annak megalapozása egyre fontosabbá válik még akkor is, ha a szülők még támogatnak. A játék világából a tanulás és/vagy a munka világába kerülünk, amelynek már komoly tétje van a jövőnkre nézve.

Mégis szükségünk van olyan hobbira, amelynek hódolhatunk és a szürke hétköznapokból kizökkenthet. Akár gyermeki mivoltunkat is kihozhatjuk magunkból. Ki miben leli örömét. Lehet az rajzolás, lehet az gyöngyfűzés vagy akár színezés is.

Ha a könyvesboltok választékában szétnézünk, akkor bizonyára találunk olyan könyvet, amely felnőtt színezőként hirdeti magát. Gondolkodtál már azon, hogy milyen jó lenne valami olyat alkotni, ami biztos sikerélményt ad neked? A rajzolás azoknak ad energiát, akik jól érzik magukat abban, hogy a ceruza, amivel rajzolnak, egy szép képpé, formává állnak össze. Ha nem tudunk jól rajzolni és a ceruzák által nem tudjuk a lapon kifejezni a gondolatainkat, az még el is vehet az életünkből. A színezővel nincs ilyen gond.

Mit ad a felnőtt színező?

Konkrét vonalakat, formákat ad, amelynek keretén belül kell maradni. Ha a színek megszabottak, akkor még azon sincs mit gondolkodni, hogy milyen árnyalatot válasszuk. Amelyiknél nincs meghatározva a szín, így bátran kísérletezhetünk.

Ami nagyon a felnőtt színező mellett szól, hogy olyan ellazulást kínál, amely mellett hasznosnak érezzük magunkat. Élvezzük azt, hogyan telnek meg a fekete-fehér lapok színekkel. Miközben dolgozunk, csökken bennünk a feszültség. Agyunk kikapcsolhat, vagy legalábbis az állandóan bennünk motoszkáló kérdésekről elterelheti a figyelmünket. Az, hogy a gondolataink máshol járnak, nem azt jelenti, hogy nem is gondolkodunk. Sőt, a felnőtt színezőben az a jó, hogy elmélyülést adhat nekünk.

Kiváló időtöltés, amely az elcsendesedést, a befelé fordulást segíti, de nem muszáj annak magányos tevékenységnek lennie. Egyéltalán nincs olyan feltétele, hogy csak egyedül lehet színezni. Ha többen együtt színeznek, az alkotás örömén túl kellemes beszélgetés is kialakulhat. Addig érdemes a színezővel foglalkozni, amíg örömet okoz. Ha pedig örömünket leljük benne, akkor a lelkünk is töltődik. Okozhatunk más számára is öröme azzal, hogy feszültségoldó felnőtt színezővel ajándékozzuk meg.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: lelkielet.co.hu | képek: pixabay.com)