Jump to content

A továbblépés lépcsőfokai

2021. 04. 01. 19:00

A fejlődés a kulcsa mindennek. Az élet nagy feladatokat állíthat elénk, amelyeket meg kell oldanunk. Belesüppedhetünk a fájdalomba is, de dönthetünk úgy, hogy megoldjuk az elénk gördülő feladatokat.

Na persze, sokkal könnyebb ilyen hangzatos dolgokat mások számára tanácsolni, mint a saját életünkben meglépni, de ha tényleg fejlődni szeretnénk, akkor az egy helyben toporgás nem fog segíteni. Vannak olyan tényezők, amelyeket ha képesek vagyunk kiiktatni, akkor megláthatjuk a lehetőségeket és a fényt is az alagút végén.

 

Múlt

Mindenkinek van múltja és abban bizony lehetnek olyan momentumok, amelyekre nem vagyunk büszkék. Nos, azokon már nem lehet változtatni, ami egyszer megtörtént, azonban a jelenbe beépíthetjük és tanulhatunk abból, hogy többet ne tegyük meg azt a lépést. Felejtsük el a múltat és fókuszáljunk a jelenre.

Saját gondolatok, ösztön

Számos tényező befolyásolja azt, hogyan cselekszünk. A saját megérzésünk, gondolatmenetünk az, ami belülről késztet, de külső hatásoknak is engedelmeskedhetünk. A kívülről érkező tanácsok jók lehetnek, de ha valaki nem tudja a mi teljes történetünket, akkor alkalmazható megoldást sem biztos, hogy tud a mi gondunkra. Éppen ezért cselekedjünk úgy, ahogy azt mi jónak látjuk.

Tudjuk, hogy mit akarunk

Ha mi magunk is bizonytalanok vagyunk abba, hogy mit szeretnénk, akkor mit várunk? Keresni kell olyan célokat, amelyeket szeretnénk megvalósítani, amelyeket igazán szeretnénk véghez vinni, mert az szárnyakat adhat. Egy ilyen cél megtalálása kimozdíthat a toporgásból, a lelki válságból.

 

Halogatás

Azzal, hogy valamit tolunk magunk előtt, nehogy megoldanánk, de egyre több terhet kell nyomnunk, vagyis egyre csak nehezedni fog minden. Bármilyen probléma is adódik, abba álljunk bele, oldjuk meg, legyunk túl rajta.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: lelkielet.co.hu | képek: pixabay.com)