Jump to content

A természetes gyógymód - a természet hangjai

2021. 05. 04. 19:00

Kétségtelenül stresszes világban élünk. Még csak ki sem kell otthonról mozdulni ahhoz, hogy a stressz jelei mutatkozzanak rajtunk.

A média, az internet, a sok-sok információ éppen elegendő ahhoz, hogy felpörgessék a gondolatvilágunkat, hogy elbizonytalanítsanak, felmérgeljenek. Az egyszerre több fronton való megfelelés olyan nyomásként nehezedhet ránk, amelyek még később is kihatnak ránk. Természetes vágyunk, hogy csökkenteni próbáljuk a ránk nehezedő terheket.

 

Relaxálás

A meditáció, a relaxációs gyakorlatok segítenek kitisztítani az ember gondolatait. Ez a néhány perces énidő mindenkinek kijár, és aki csendre, nyugalomra vágyik, annak a meditáció lehet a megváltás.

Sport

A mozgás ugyan kiveszi az ember erejét, ugyanakkor mégis feltölt. Sportoláskor ráadásul kimozoghatjuk magunkból a feszültséget.

Hobbi

Kell találni valami kellemes és hasznos elfoglaltságot, amely elvonja a figyelmünket arról, ami annyira leszívja az energiánkat. Ha olyanra fordítunk időt, amely eltereli a gondolatainkat, de még örömünket is leljük abban, amit teszünk, az a főnyeremény.

 

Természet

Ösztönszerű az az igényünk, hogy vágyjunk a természetbe. Ez egyáltalán nem véletlen. A természetből érkező hangok csökkentik a pulzust, hangulatjavító hatással bírnak, hatással vannak a stresszhormonokra, sőt még az egészségi állapotban is tapasztalható javulás.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: marmalade.co.hu | Képek: pixabay.com)