Jump to content

Mindig izgulsz? Kelj korábban és meditálj!

2021. 06. 22. 19:00

Még a bevállalós, merész emberek életében is vannak olyan pillanatok, amikor azon aggódnak, hogy vajon összejön-e a számításuk? Az izgulás életünk része.

Az, hogy a napunk hogyan sikerül, nagyon sokféle tényező befolyásolhatja. Már az éjszakai alvás, a reggeli ébredés is kulcsfontosságú lehet. Mindig van valami az életünkben, amin főhet a fejünk, ami megoldandó. Köztünk vannak olyanok, akik szinte mindenen stresszelnek. Nemcsak akkor, amikor komolyabb tétje lehet egy napnak, hanem szorongással teli akár minden reggel, hogy időben elkészülnek-e, jól csinálják-e, amit csinálnak. Sejthető, hogy ez hosszú távon kikészíti az embert.

Lazábban, sokkal rugalmasabban kellene kezelnünk a mindennapokat. Könnyű ezt mondani, de azt is érdemes tudni, hogy sokat tehetünk ennek érdekében. Nem is kell túl sokat tenni.

Élj a meditáció előnyeivel!

A keleti kultúrában a meditáció az életmódhoz tartozik, és érdemes lenne nekünk is alkalmazni. A legjobb, ha az esti alvás kielégítő, akkor a másnap is könnyebb lehet, és kevésbé van az idegrendszer pattanásig feszülve. Ez nem mindig jön össze, ezért a reggel eszközölt meditáció nagyon hasznos lehet. Ha ezt nem adod meg magadnak, akkor a nap folyamán rád rakódó terheket is sokkal nehezebben bírod. A reggeli befelé fordulás abban segíthet, hogy az amúgy is mindenért aggódó személyek kicsit el tudják engedni magukat. Ha te is azok közé tartozol, akinek még az éjszakája sem pihentető, mert annyira szorongsz, hogy még az alvás minőségét is befolyásolja mindez, akkor nem tudsz regenerálódni, pihenni, feltöltődni, és szép lassan kiégsz, boldogtalanná és beteggé válsz.

A meditáció olyan önmagunkra fordítható idő, amely közben visszaállíthatjuk az agyunknak azt a részét a megfelelő állapotába, amely a nyugalom érzéséért felelős.

 

Add meg magadnak!

A napi rutin mellé néhány perces pluszt kell a meditációra szánnod, de hosszú távon mindenképp hatékony megoldást jelenthet annak érdekében, hogy a nyugalmasabbá váljon az életed. A pár percet igénybe vevő meditációért érdemes kicsit korábban kelni. A reggeleknek megvan az a varázsa, hogy csend és nyugalom uralkodhat az otthonunkban. Igyekezzünk mindenki előtt ébredni, és akkor igazán csendes környezetben tudod lenyugtatni az elmédet, testedet pedig felkészíteni az aznapi megmérettetésre.

A meditációval nem kerülhető az el, hogy aznak ne érjen stressz, ne szorongj, de általa sokkal rugalmasabban lehet a nehézségeket leküzdeni. Ha eddig nem volt a reggelekbe beépítve a meditáció, akkor eleinte tényleg csak néhány perccel indítsd a napi ráhangolódást és fokozatosan nyújthatod annak időtartamát.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: lelkielet.co.hu | képek: pixabay.com)