Jump to content

Kapcsolatmegsemmisítő megoldás

2021. 08. 27. 19:00

Egyedül vagy és úgy is érzed magad? Bizonyára vágysz már egy jó kapcsolatra, amelyben kiteljesedhetsz, nincs megalkuvás és játszma, csak a ti kettőtök tiszta szerelme.

Láthatsz magad körül boldog párokat, amelyek egyrészt elöntik a szívedet kellemes érzéssel, másrészt irigységet táplálhat benned. Nem az ők boldogságát sajnálod, hanem a te nem léteződet. A látszat azonban csalhat. A sok kifelé alakoskodó kapcsolatban nem minden olyan fényes, mint amit mutatnak. Kívülről egyáltalán nem tudjuk megítélni, hogy ténylegesen mi zajlik odabent.

Most nem is másokra, hanem magadra kell koncentrálni. Még csak az sem nyugtat meg, hogy látsz magad körül olyanokat is, akik, habár mindig van mellettük valaki, érződik, hogy keresi a helyét a világban, de nem találja. Egyik kapcsolatból ugrálnak a másikba, amelyből azonnal azt szűröd le, hogy valójában csak az egyedüllétet igyekszik elkerülni. És láthatsz magad körül olyanokat is, akiket már régóta ismersz, mindig egyedül voltak, kapcsolat nélkül.

Ha abból indulunk ki, hogy az ember társas lény, akkor teljesen magától értetődik, hogy előbb vagy utóbb vágyni fog egy kapcsolatra. Amikor te magad is eljutsz ebbe az állapotba, akkor ábrándozni fogsz arról, hogy valaki téged szeret és te is őt. Együtt csináltok mindent. Még a leghétköznapibb történés sem lesz ugyanolyan, mint azelőtt volt, egyedül.

Belegondoltál már abba, hogy miért vagy egyedül? Lehet, hogy egykor te magad léptél ki egy kapcsolatból, mert úgy láttad jónak, és ha ez be is igazoldódott a tartós egyedüllét már eljuttathatott arra a pontra, hogy ebből is elég volt. A szerelem azonban mégsem jön, miért?

Az ok lehet pontosan te vagy. Te magad állsz a saját utadba. Hogyan?

 

Terhelhető vagy

Nincs kapcsolatod, így jobban ráérsz. A munka eltereli a figyelmedet, és mire észbe kapsz, már van egy kifogásod, hogy miért ne foglalkozz a magánéleteddel. Teljes tudatosság nélkül is a keresés, a lehetőség útjába állsz. De még ha kínál is valamit az élet, könnyen lehet, hogy fel sem ismered és elszaladsz mellette.

Elképzeled

Van egy konkrét elképzelésed magáról a szerelemről, a kapcsolatról, de talán az ideális partnerről is. Magányodban még előszeretettel olvasol romantikus könyveket, vagy nézel hasonló filmeket, amelyek csak megerősítik idealizálásodat. Csakhogy a valósággal köszönőviszonyban sincsenek, pedig te csakis így tudod elképzelni.

Irányításmánia

Egyedülléted során megtanultad és megszoktad, hogy mindent magad intézel el, de ha társra vágysz és találsz, az kompromisszumokkal, megfelelő kommunikációval és alkalmazkodással jár. Ha ezeket elfelejted és kiskirályként próbálsz uralkodni az életed felett, akkor ne csodálkozz, hogy senki se fogja úgy érezni, hogy melletted van a helye.

 

(Ön)szeretet hiánya

Nem vagy elégedett önmagaddal, de azt várod, ha valaki így fogadjon el? Lehet, hogy találnál is olyat, aki úgy fogad el, ahogy van. A gond veled van, ahogy magaddal bánsz.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: lelkielet.co.hu | Képek: pixabay.com)