Jump to content

Tudod mi a szép az őszben?

2021. 10. 24. 19:00

Ahogy jön az ősz, úgy hagy el a hangulatod és kerülsz magad alá? A hidegebb évszakkal nemcsak a hideg, de a sötétség is ránk köszönt. Ez visel meg annyira?

Egy jó hír, hogy rajtad kívül mindenki más is megérzi az ősz hangulatát. A kevesebb napfény, a csekélyebb napfényes órák száma és a hideg, esősebb évszak beűz az otthonainkba. Ha mindig csak a negatívumokra koncentrálsz, ne csodálkozz, ha aszerint éled az életedet. Vedd észre, hogy milyen csodákat és pozitívumokat tartogat ez a színes évszak.

 

 

Lehetsz kint is

Habár több esőre, kevesebb napfényre számíthatsz, de azt nem vonhatod meg magadtól, hogy az őszi tájban ne gyönyörködj. A legnagyobb hiba, ha mégis ezt teszed. Ez az évszak rendkívül alkalmas lehet kirándulásokra. Napos napok még bőven adódhatnak. Természetesen rétegesen érdemes öltözködni, de amilyen csodát kínál a természet, azért megéri kimozdulni.

Elcsendesedés és bekuckózás

Van annak varázsa, ha a fűtött otthonodba behúzódva magadra csukod az ajtót. A nyugalom, a magunkba fordulás időszaka lehet ez. Amíg a nyári időszakban azt kerested, hogy mikor és hová menj, hogy kint lehess, ősszel ez már kevésbé esik jól. Nyáron talán még el is csúsznak a napirendek, mert a jó idő nem zavar be. A hideg azonban ezt megteszi és ez azzal is jár, hogy többet lehetsz a saját kuckódban, a szeretteiddel. Sőt az önmagadra találás időszaka is lehet mindez. Újra belemélyedhetsz a hobbidba, minőségi időt tölthetsz otthon.

Öltözködés

A nagy szekrényátrendezés már valószínűleg megtörtént nálad is. A nyári ruhák már a hátsó sorban várják, hogy ismét előre kerülhessenek. Most azonban a vastagabb ruháké a főszerep. Megtalálhatod ennek is a szépségét. Talán már el is felejtetted, hogy milyen az őszi-téli felhozatal. Valamint az is jó szórakozást nyújthat, ha fel szeretnéd frissíteni a ruhatáradat.

Dekorációs elemek

A fáról lehulló levelek formájukban és színükben is meggyönyörködtetnek, de toboz, makk és gesztenye is a rendelkezésedre áll. Ha már kirándulni, sétálni mész, gyűjts is néhányat a természet ajándékaiból. Dekorációs elemként is kiváló. Az őszi estéket kreatívkodással is színesítheted, ahogy az otthonodat is felöltöztetheted.

 

Őszi finomságok

Szilva, szőlő, gesztenye, sütőtök, alma, körte. Mind olyan alapanyagok, amelyek ősszel teremnek. Nemcsak egészségesek, de finomak is. Érdemes vásásrolni és fogyasztani addig, amíg bőséggel hozzájuthatsz.  

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: lelkielet.co.hu | Képek: Pexels)