Jump to content

Kerüld a stresszt az év végén, csináld így!

2021. 12. 20. 19:00

Év vége van és sokaknak már önmagában elengedő ahhoz, hogy feszült legyen. A karácsony csak plusz terhet jelent(het).

Az év vége a legtöbb munkahelyen hajtással jár, persze, hogy alig várjuk, hogy végre az ünnepekbe vethessük magunkat. Csakhogy az ünnepi készülődés még a maradék erőnket is kiveheti belőlünk. Már maga az ajándékok beszerzése is feszültséget kelthet, ha annyira találót és jót szeretnénk találni szeretteink számára. Aztán ott van a rokonlátogatás, amelyet ilyenkor nagyon fontosnak tartunk, ugyancsak okozhat némi stresszt.

Azt hisszük, hogy egy szelet bejgli vagy egy szaloncukor oldani fogja a feszültséget, de több darab elfogyasztása után rádöbbenhetünk, hogy nem.

SZERETET ÜNNEPE, így nagybetűkkel, tehát éppen nem az idegességről, a hajtépésről kellene szólnia. Ahhoz, hogy ne csak túléld az ünnepet és egyáltalán az év végét, változtatnod kell a nézeteiden. A magad érdekében.

Segítség

A karácsony az az alkalom, amikor a család összegyűl és együtt ünnepel. Miért ne lehetne a készülődés is ilyen? Nem kell belehalni abba, hogy sütni-főzni kell. De az ajándékok becsomagolása sem rémálom, segítséget kérsz. Besegíthetnek a gyerekek, a férj, de akár egy barát is. Közben készülhet forralt bor, amelyet elszürcsölgetve megadod a hangulatot és a munka jókedvűen halad.

Arra amúgy gondoltál már, hogy ha idén úgy alakul, akkor senki sem követeli meg tőled, hogy feltétlenül neked kell sütnöd. Mi történik akkor, ha nem készíted, hanem vásárlod a süteményt?

Örülj neki!

Felnőttként már nem az ajándékról kell szólnia a karácsonynak. Ám, ha kapsz valamit, legyen az bármilyen értéket képviselő, bármilyen jellegű ajándék, kaptad és ennek örülj, hogy nem felejtettek el. Ez azt jelenti, hogy időt és energiát fordított arra valaki, hogy megajándékozzon. Ezt tartsd szem előtt.

Ne tedd túl magasra a mércét

Se magadnak, se másnak. Egy a fontos, hogy együtt lehess a szeretteiddel. Sem a nem legszebben sikerült sütemény, sem a kicsit félrement ajándék nem ronthatja el a karácsonyt, ha túl tudunk lépni mindezen. Arra törekedj, hogy a lehető legjobbat kihozd a pillanatból.

Töltődj a pillanatokkal

Azokkal, amelyeket az ünnep ad. Gondold végig, hogy milyen szerencsés vagy azzal, hogy van családod, van kivel ünnepelned, van kit megajándékoznod. Nézegessetek fotóalbumot, idézzetek fel régi és kedves emlékeket. Sőt azokról is érdemes szót ejteni, akik már nem lehetnek veletek. Még ha néhány könnycsepp el is morzsolódik, kedves és akár vicces emlékekkel lehet életben tartani azok emlékét, akik már nem lehetnek ott a fa körül.

 

Pihenj!

Nem szabad, hogy az ünnep hangulata egyet jelentsen az idegeskedéssel. Szánj időt magadra. Csinálj magadnak olyan programokat, amelyek feltöltik a testedet, de a lelkedet is energiával!

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: lelkielet.co.hu | Képek: pixabay.com)