Jump to content

Teljes csend és nyugalom, ha ez kell

2022. 10. 06. 19:00

Azt szokták mondani mostanában, hogy felgyorsult világ. Talán nem is a világ gyorsult fel, hanem a minket érő információáradat a sok és emiatt érzékeljük a gyorsaságot.

Ám, ha néha felnézünk a telefonunkból, vagy kikukkantunk a laptopunk, számítógépünk mögül, akkor sok szépséget és fontos pillanatot elcsíphetünk. Olyanokat, amelyekről lemaradhatunk csupán azért, mert nem arra koncentrálunk.

A túl sok információ, az állandó készenlét és elérhetőség azt az érzést kelti bennünk, hogy éjjel-nappal készenlétben kell lennünk. Márpedig ez korántsem elvárás és az az igazság, hogy ki is lehet ejteni a kezeinkből a telefont, a számítógép, laptop kikapcsolható, ha nyugalomra, külső ingerektől mentes perceket szeretnénk magunknak szerezni. Könnyű ezt mondani, azonban az internet számos információval tartja fenn a figyelmünket. Mégis van az a pont, amikor azt érezzük: ELÉG! Nem akarunk elérhetőek lenni, nem akarunk semmit sem befogadni. A mai világban azonban a telefon kikapcsolásával úgy érezzük, mintha a köldökzsinórt vágnánk el.

Egyáltalán nem biztos, hogy ezzel a mozzanattal nyugodtabbá válunk, főleg, ha idős és beteg rokonaink, minden órás párunk van és a példákat még hosszan lehetne sorolni. Ha tehát nem szeretnéd a telefont kikapcsolni, ugyanakkor nem vágysz a sok (felesleges) információra, akkor neked kell okosan kezelned a készülékedet:

Ha úgy érzed, hogy teljes nyugalomba szeretnél lenni, mert arra nagy szükséged van, akkor mégiscsak érdemes alkalmaznod a telefon kikapcsolását. Akár csak néhány órás csend visszahozhatja az életkedvedet, mert ezt az időt aktívan magadra fordíthatod. Ebbe bármi belefér: sport, alvás, olvasás, zenehallgatás, hobbi.

A zene a pihenés, kikapcsolódás részét jelentheti, amelyet sokan a telefonjukon is megvalósítanak. Ha te is ebbe a kategóriába tartozol, de ki szeretnéd vonni magad az információáradatból, akkor kapcsold a készülékedet repülő üzemmódba. A zene szólhat, a többi meg maradjon csendben!

Méghozzá lenémítod azokat az értesítéseket, amelyekre nem vagy épp befogadóképes. Ez lehet az elektronikus levelezésed, vagy épp a szöveges üzenetek. Ugyanakkor a kéretlen tartalmak is csak idegesítik az embert, ezért azoknak is nézz utána és töröld magad a feliratkozási listáról.

Nagyon is jól tudjuk, hogy milyen fontos a nyugodt és pihentető alvás. Ennek érdekében némítsd le a telefonodat, de az internetet is nyugodtan kikapcsolhatjuk.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: lelkielet.co.hu | Képek: Pixabay)