Jump to content

Ne rontsd el magad, vagyis ne mondj magadnak rosszakat!

2022. 12. 15. 19:00

Mindannyian álmodunk a sikerről még akkor is, ha nem vágyunk csillogásra, hírnévre. A saját munkánkban, a párkapcsolatban ugyanúgy jól jön a siker.

Az utunk sosem egyenes és nem is téglával kirakott. Van, hogy annyi a kanyargó benne, hogy beleszédülünk, máskor annyi lehetőség közül kell választanunk, hogy megvan arra az esély, hogy rosszul döntünk. Aztán lehet, hogy olyan ingoványos talajra tévedünk, amely szinte elnyel. Vagyis negatívumok bárhol és bármikor érnek, így nem csoda, ha az önbizalmunk, a magunkról kialakított kép csorbul. Főleg, ha egymás után jön a gond, egyre inkább elhisszük magunkról, hogy velünk van baj. Ilyenkor csak álmodozunk arról, hogy sikeresek legyünk és csodáljuk azokat, akiknek úgy tűnik, hogy minden olyan lazán és egyszerűen megy.

Mivel a saját életünket éljük, így nincs igazán rálátásunk másokéra. Ez így van jól, viszont ez az oka annak, hogy mi már csak a végeredményt látjuk: azt, hogy másnak minden sikerül. Azt, hogy milyen áron, arról nincs is fogalmunk. A sikert nem adják olyan könnyen, de hajlamosak vagyunk csak a szemünknek hinni. A saját életünkbe viszont becsalogatjuk a rosszat a továbbiakban is, ha nem tiszteljük és szeretjük magunkat eléggé.

Igen, rossz események mindig fognak történni velünk és körülöttünk is, amelyeket meg kell élnünk, de azokból talpra kell állni. A saját sorsunkat azonban nehezítjük, ha olyan stigmákat akasztunk magunkra, amelyek negatívan befolyásolják az életünket. Hát nincs elég bajunk, még csinálunk is magunknak?!

Ha változtatni szeretnél az életeden, akkor kerüld az önostorozást, úgymint:

Miért pont én?

Mindenkinek megvan a maga keresztje. Sose mással foglalkozzunk, hanem azzal, hogyan tudunk az adott nehézségből a lehető legjobban kijönni. Vagyis nem mi vagyunk az egyedüliek, akiknek vannak nehézségeik. De nem ám! Ahelyett, hogy ezen tipródunk, inkább a megoldásra fektessünk figyelmet.

Szerencsétlen vagyok!

Naná, és azok is maradunk, ha a gondolat teremtő erejét vesszük figyelembe. Azaz érdemes nem szajkózni, hogy milyen elátkozottak vagyunk. Persze, vannak és lesznek is problémák, de kinek nincsenek?

Nem tudom megcsinálni!

Ez a legkönnyebb út. Azonban hosszú távon járhatatlan. Ledobni a felelősséget könnyű, de ne várjuk, hogy a mi életünkben más fog tevékenykedni. Még, ha vannak is segítőink, mindig és mindenben nem állhatnak a szolgálatunkban. Ha meg sem próbáljuk, pláne nem fog sikerülni.

 

Bárcsak…

Ha kívánságműsor lenne az élet, a műsorvezetőnek folyamatos feladatot adnánk. Lehetnek céljaink megvalósíthatók és földtől elrugaszkodottak. Ha elérhető célokat tűzünk ki és azért megtesszük a lépéseket, akkor a bárcsakból valóság válik.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: lelkielet.co.hu | Képek: pixabay.com)