Jump to content

Visszatekintve, lehet máshogy és mást látsz

2023. 01. 05. 19:00

Az idő minden sebet begyógyít, vagy legalábbis más fényben tünteti fel azt, ami egykor megtörtént. A távolság is ilyen gyógyír?

Bizonyára mindenki megtapasztalta már, hogy milyen valakit elveszíteni. A hálálok egy visszafordíthatatlan távolságot és hiányt szül, ugyanakkor egy költözés, egy viszony megromlása is okozhat távolságot az emberek között.

Ma már azt a világot éljük, amikor pillanatok alatt kommunikációba léphetünk a Föld másik pontján tartózkodó személlyel, így a távolság fogalma más értelmet nyer. Mégis egészen más csak az internet segítségével tartani a kapcsolatot, mint személyesen találkozni. De legalább jut így valami abból a személyből, aki nagyon távol van tőlünk fizikailag.

A távolságot azonban nemcsak kilométerekben lehet mérni. Jelentheti ezt a nézet, az életmód, a kultúra, a vallás, az etnikai hovatartozás. A tőlünk nagyon eltérő emberekkel nem is keressük a kapcsolatot és talán az élet erre nem is ad esélyt, azonban többször megtapasztalhatjuk azt, hogy az egykor jó kapcsolatot ápolt emberekkel megszűnik a kapcsolat. Nem feltétlenül miattunk, van, hogy nem is a másik fél a hibás ebben, csupán a körülmények alakították így. Ha azonban tudatosan lépünk vissza egy kapcsolatban, akkor azt azért tesszük, hogy távolabbról szemlélve kapjunk válaszokat a miértekre.

Közelről nézve minden más. Ám, ha nagyon közelről szemlélünk valamit, akkor vagy túlságosan rádöbbenünk a valóságra, de akár torz képet is kaphatunk arról. Éppen így van ez az emberekkel is.

Akár egy utazás vagy költözés miatt is kerülhetünk távol olyanoktól, akiknek jelenléte természetes volt számunkra. A rövidebb vagy hosszabb távollét sok mindenre megtaníthat. Nemcsak a honvágy fogalma ölthet testet, de hiányozhatnak olyan emberek is, akikre a hétköznapoban nem is gondolunk. A családtagok hiánya pedig napról napra fokozódhat. A fizikai távolság egy önismereti túra is lehet, hiszen amíg minden ott van a közelünkben, nem is gondolunk arra, hogy milyen lenne nélkülük. Arra is lehetőséget nyújt, hogy önmagunkra jobban rálássunk és az emberekhez való kapcsolatainkat feltérképezzük.

Ne félj attól, ha az élet úgy hozza, hogy fizikailag el kell távolodnod a megszokott helyedtől. Tekints arra úgy, hogy legalább reális rálátást nyersz arra, hogy ki vesznek körbe, milyen a velük való viszonyod. Szükség van egyáltalán arra a kapcsolatra?

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: lelkielet.co.hu | Képek: Pixabay)