Jump to content

BodyArttal a testi-lelki egyensúlyért!

2016. 08. 15. 20:10

Szeretnéd magad fizikálisan és mentálisan kiegyensúlyozottnak érezni? Környezeteddel, testeddel és lelkeddel egyensúlyba, harmóniába kerülni? Ha a válasz igen, próbáld ki a bodyArt edzésprogramot. A testi-lelki feltöltődés garantált!

A bodyArt egy egyre népszerűbb mozgásforma, mely alapjául a jóga és egy speciális japán gyógytorna elemei szolgálnak.A hangsúly az edzés alatt, a megfelelő légzésen van, mely elősegíti az egyensúlyt a test és a lélek között. Az edzés során testünk-lelkünk eléri a kívánt relaxációs állapotot.

A bodyArt gyakorlatai előre megtervezett, speciális, kontrollált gyakorlatok, melyekhez szükség van a megfelelő türelemre, stabilitásra, egyensúlyérzékre, hajlékonyságra. Ezekhez a gyakorlatokhoz az edzések rendszerességével testünk könnyedén hozzászokik, és képes folyamatosan fejlődni.Ez a mozgásforma testünkre és lelkünkre is jótékonyan hat, jót tesz az izmainknak, csökkenti a felgyülemlett stresszt és frusztrációt. Mindenképpen azoknak ajánlott,-kortól és nemtől függetlenül-, akik lelki fejlődésre, feltöltődésre és harmóniára vágynak.A bodyArt kiváló orvosság gerincbántalmak kezelésére, hiszen gyógytornából erednek egyes feladatai. Másrészt ezzel a mozgásformával javítható a tüdő kapacitása, megfelelő légzéstechnika elsajátításával pedig növelhető a szervezet energiaszintje, elősegíthető a relaxáció, elűzhető a stressz és elérhető a meditációs állapot.

A bodyART az ellentétek egységére épül, alapja belégzés-kilégzés ritmusára végzett erősítő és nyújtó gyakorlatok, az izmok megfeszítése és elernyesztése, a dinamikus mozgás és a relaxálás a váltakozása. A tudatosan és kontrolláltan végzett gyakorlatok erősítik a koncentrációképességet, növelik az állóképességet, elősegítik testünk-lelkünk egészséges működését, ezzel a mozgásformával megismerhetjük szervezetünket.

Tudatosan irányíthatjuk lelkünk és testünk egyaránt, hiszen a bodyArt, a test, a lélek és szellem egységére épül. Nemcsak a testet formálja, erősíti, energetizálja, de lelkileg is megedzi az embert, ellenállóbbá teszi a környezet negatív hatásaira, és a kellemetlen energiákat is kizárhatjuk segítségével.A bodyArt megdolgoztatja a mélyizmokat, továbbá a bicepszre és a hasizmokra is hatással van. A hát és has izmainak erősítésével elősegíti a helyes testtartás kialakulását, továbbá ügyel a gerincre. Különféle mozgásszervi rendellenességekre, ülő munka okozta rossz testtartásra, gerincbántalmakra, stressz és depresszióra kiváló gyógyír, valamint jót tesz a derék és hátfájás esetén is.

A bodyArt edzés során nincs szükség segédeszközökre és tornaszerekre, az elsajátított gyakorlatok később otthon is elvégezhetőek. Az edzés során különféle frissítő, energetizáló, dinamikusabb feladatok és a pihentető, relaxációs, nyújtó gyakorlatok váltakoznak egymással, valamint a nehézségi szint is fokozatosan emelkedik. A megfelelő légzéstechnikának köszönhetően az oxigén, az edzés során mindenhova eljut, így frissítve a szervezetünket. Már néhány alkalom után érezhető a testi-lelki változás, feltöltődés és a pozitív energialöket. A bodyArt, a legtöbb mozgásformával szemben, az emberi test és lélek összhangjának, harmóniájának és egyensúlyának az elérést célozza meg, azon túl, hogy mindezek mellett testünket is fejleszti, formálja.

A bodyART edzések során elsajátított megfelelő belső tartás, hatással van a külsőnkre is, így azt az energiát, amit az edzéseken elsajátítunk, alkalmazhatjuk a későbbiekben az életünk minden területén.

(Forrás: lelkielet.hu, webbeteg.hu l Kép: pixabay.com)