Jump to content

Úgy érzed, téged is elért a tavaszi fáradtság? Harcolj ellene!

2017. 04. 26. 20:30

Az időjárás változékonysága, a hideg-meleg frontok váltakozása mind hatással van szervezetünk energiaszintjére, és kedélyállapotunkra. Mit tehetünk a nyomasztó fáradtság és a rosszkedv ellen?

Bizonyára számodra is ismerős, hogy éjjelente nehezebben alszol el, sokáig forgolódsz, reggel pedig alig bírod összeszedni magad és néha azt sem tudod merre vagy. Az alábbi módszerek segítenek megőrizni testünk-lelkünk élénkségét, és energiával töltenek fel bennünket.

Fontos a kiadós reggeli!

Ha reggeli nélkül indulsz útnak, annak a nap folyamán meg is lesz a következménye. Energiaszinted lecsökken, az éhség következtében fáradttá, ingerlékennyé válsz, álmos leszel, és koncentrációs képességeid is csökkennek.

Éppen ezért, fontos, hogy bőségesen megreggelizz, mielőtt útnak indulsz. Az ideális reggeli fehérjét és gyümölcsöket is tartalmaz, egy pohár tej müzlivel, natúr joghurt gyümölccsel, teljes kiőrlésű gabonából készült péksütemények, egy falat lekvárra, ideális választás lehet, annak érdekében, hogy jól induljon a napod.

Vegyél mély levegőt, szabadulj ki a természetbe!

Tavasz fáradtság ellen, friss levegővel is védekezhetünk, a friss levegő ugyanis felélénkíti testünk-lelkünk, elősegíti a tüdő és az agy friss oxigénellátását.  Ha nem tudsz kiszabadulni a természetbe, naponta többször állj az ablak elé, és vegyél mély lélegzetet. Nem csak felfrissít, de remek feszültségoldó, energiával tölt fel, valamint a friss levegő növeli a koncentrációs képességeket is.Ha teheted, szabadidődben sétálj sokat a szabadban, tölts minél több időt a természetben. Tested garantáltan meghálálja.

Sportolj!

A sport és a mozgás serkenti a vérkeringést, jót tesz az ízületeknek, energiával tölt fel, átmozgatja egész tested, javítja a szervezet oxigénellátását, növeli a terhelhetőséget, az állóképességet, felpörget és elűzi a nem kívánatos fáradtságot.

Relaxálj esténként, egy kád vízben!

Reggel általában, csak egy gyors zuhanyra van ideje az embernek, a rohanás és a kapkodás következtében, éppen ezért esténként szánj időt magadra, relaxálj, pihenj, lazulj el, egy kád, forró habfürdős vízben.

Néhány csepp illóolaj és tested már is ellazul, feltöltődik, megnyugszik. Az illóolajos habfürdő nem csak a fáradtság ellen kiváló, de a stresszt és a feszültséget is segít megszüntetni.

(Forrás: lelkielet.hu l Kép: pixabay.com)