Jump to content

Fogyni, de azonnal...

2018. 01. 25. 12:55

Sokan akarnak gyorsan és könnyen lefogyni. De az igazság, hogy a még a leggyorsabb fogyás is hosszúnak, máskor pedig megvalósíthatatlannak tűnik. Van azonban néhány alapszabály, amit érdemes betartani.

 

Fogyni, diétázni soha nem könnyű feladat. Már az elvi ráhangolódás is képes mély, sötét verembe taszítani az embert, hát még azok a napok, amelyek mindenről szólnak csak nem az evésről. Persze léteznek megengedő diéták (tényleg olyan kedves tőlük, hogy hetente engedélyeznek egy kis édességet is), de alapvetően ugyebár mind arról szól, hogy változtassunk az étkezési szokásainkon, szakítsunk kedvenc ételeinkkel és minimum annak a felét együk, amivel normál esetben jól szoktunk lakni. Nyugodtan mondjuk ki tehát, hogy a diétázás soha nem leányálom. Igazából érthetetlen, hogy a nők jelentős része miért dacol mégis és adja át magát a kínszenvedésnek.

Persze tudjuk jól, hogy miért. A nőket többnyire a szépségükkel, az alakjukkal kapcsolatos okok vezetik, míg a férfiakat általában a nők(!) vagy akár az egészségükkel kapcsolatos kérdések (megszabadulni valamilyen betegségtől). És nyilván létezik mindkét nemnél ezek kombinációja. A lényeg az, ha már megszületett a döntés és a napot is kijelöltök a fogyókúra kezdetére, egyszerűen nincs más választásunk, mint a kijelölt útvonalon haladni. Akármilyen fajtáját is választjuk a fogyásnak, legyünk rendíthetetlenek, és ha kell naponta többször is mondjuk el magunknak a célt, amiért a kínlódással fizetünk.

Rossz hírünk van: gyorsan és könnyen senki nem fog fogyni. Hiába ígérik az ilyen olyan fogyókúrás szerek, porok, tabletták, hogy 2-3 nap alatt súlyos kilókkal lehetünk könnyebbek, nem fog megtörténni. Ha igen, az is csupán átmeneti siker lesz, néhány hét múlva ugyanott fogunk tartani, mint a kezdetekkor. Amennyiben létezne könnyű útja a fogyásnak, valószínűleg már mindenki azt gyakorolná, akkor ugye nem lennének duci tornák, és nem járnának a nők tömegesen zsírégető órákra sem.  Sajnos minden dekáért meg kell küzdeni, de pont ez az a küzdelem a későbbiekben már nem engedi a nagyobb kilengéseket. De csüggedésnek nincs helye, ha már egyszer szakítani akarunk a túlsúlyunkkal, ha tényleg meg akarunk szabadulni tőle, a választott diéta és mozgás mellett (a kettő hozhat csak igazi és tartós eredményt) van néhány alapszabály, amit érdemes betartani.

Ne hagyjuk ki a reggelit! Annyit együnk, amennyit engedélyez a diéta, de soha ne hagyjuk ki!

Aludjunk elegendő mennyiséget! Felnőtt korban ez 7-9 óra. Legalább a minimumra törekedjünk!

Számoljunk le a cukorral! Ha nem tudjuk cukor nélkül inni a kávét, a teát, használjunk mézet vagy édesítőszert.

Együnk lassan, és alaposan rágjunk meg mindent! Azt mondják, ha evés előtt fél órával megiszunk egy pohár vizet az is hozzásegít, hogy kevesebbet “férjen” a gyomrunkba.

Ne dőljünk be a szupergyors fogyást ígérő csodaszereknek, erősítsük magunkban, hogy a fogyás rajtunk múlik.

(Forrás: lelkielet.hu, hirado.hu l Kép: pixabay.com)