Jump to content

Erősítsd immunrendszered áfonyával!

2018. 03. 06. 14:24

Egyre nagyobb népszerűségnek örvend hazánkban is az áfonya. Ez az apró gyümölcs csodákat művelhet egészségünkkel, ugyanis igen magas a vitamin és antioxidáns tartalma. Nézzük miért érdemes fogyasztani ezt a finomságot!

Miben rejlik az ereje?

A feketeáfonya bővelkedik antioxidánsban, amely kiváló gyógyír a különféle szív és érrendszeri betegségek ellen. Csökkenti a cukorbetegség kialakulásának kockázatát, valamint segít megőrizni a bőrünk rugalmasságát, feszességét, fiatalságát.

Kutatások szerint az áfonya gyakori fogyasztása segít megelőzni a rák, az Alzheimer-kór, és az időskori demencia kialakulását is. S ha ez még nem lenne elég, növeli az agyi teljesítményt, gátolja az őszülést és hajhullást, összetételénél fogva képes lassítani az öregedési folyamatokat. A benne található antioxidánsoknak, flavonoidoknak és egyéb vegyületeknek köszönhetően, képes gyógyítóan hatni testünkre, és lelkünkre egyaránt.

Az antioxidánsok elengedhetetlenek az egészséges életmódhoz, semlegesítik a sejtet és DNS-t károsító szabadgyököket, melyek felelnek, a szövetek károsodásáért, és a szervezet megbetegedéséért. Az áfonya fogyasztás a vérnyomásproblémákra is gyógyír, vérhígító hatása miatt, gátolja a vérrögképződést, és csökkenti a magas vérnyomást. A benne található flavonoidok erősítik a hajszálereket.

Kevesen tudják, de gyomorfekély esetén is kiváló választás ez az apró csodabogyó. Gyomorbántalmak esetén a gyomor falán védőréteget képez, amivel megelőzi a fekély és a kellemetlen fájdalom kialakulását

(Forrás: lelkielet.co.hu l Kép: pixabay.com)