Jump to content

Mitől lesz sikeres a fogyókúra?

2018. 04. 06. 13:51

A kezdés mindig nehéz. Fogyókúra előtt pedig még a gondolat is fájdalmas lehet, nemhogy az első lépés. Azért akad néhány kapaszkodó, ami a segítségünkre lehet.

 

Döntsünk!
A legfontosabb lépés, szinte valamennyi közül a döntés. Senki nem hozhatja meg helyettünk, nekünk kell megfogalmazni és határozottan kimondani: le fogok fogyni!

Sétáljunk!
Talán nem is gondolnánk, de az egyik legjobb zsírégető, kalóriafaló mozgásforma a séta. Ráadásul nem terheli az ízületeket – szemben a futással vagy a jogginggal. Okosórával vagy -telefonnal sétálni pedig azért jó, mert így pontosan látjuk, hogy hánby kalóriát is égetünk el.

Tegyük láthatóvá a célt!
Ha fogyni szeretnénk, a legjobb, ha mindennap a szemünk előtt lebeg a cél:  egy régebbi fényképünket (amelyen még kevesebbet nyomtunk néhány kilóval) jól látható helyre tegyük ki. Sokat segít, ha látjuk magunk előtt azt, hova szeretnénk eljutni.

Víz, víz és vííz!
Ne igyuk meg a kalóriákat! Ne igyunk ízesített vizeket, gyümölcsleveket – egyszerűen igyunk vizet, amikor csak megszomjazunk, pontosabban még mielőtt megszomjaznánk. Igyunk minél több vizet!

Evés közben csak együnk!
Szakítsunk azzal, hogy munka közben eszünk, hogy a számítógép előtt ülve kapkodva eszünk,  hogy menet közben majszolunk el el szendvicset.  A tudatos táplálkozás kezdődjön azzal, hogy nyugodtan eszünk, rászánva az időt.

(Forrás: lelkielet.co.hu, hirado.hu l Kép: pixabay.com)