Jump to content

Nehezebben fogynak az alacsonyabbak

2018. 05. 04. 19:00

Gondoltad volna, hogy kapcsolat lehet a fogyás mértéke, sikeressége és a testmagasság között? Ha alacsonyként úgy érezted, hogy az alakod formálása is nehezebb, akkor van alapja a feltételezésednek. 

A magasságunkat nem tudjuk befolyásolni. Azaz mégis, de ahhoz szükség van magas sarkú cipőre, vagy olyan öltözködésre, amely optikailag nyújt. A testmagassága mindenkinek adott. Egyéni adottságunktól függ, hogy magassá növünk, vagy alacsonyabbak maradunk. Az alkatunkat is főleg a genetikára fogjuk, de a hízást nem okozzák csak a gének.

Mindennek van előnye és hátránya is. A magas és vékony nőkre többen felfigyelnek. Rajtuk a legtöbb ruha jól áll, míg ugyanaz az öltözet egy alacsony emberen nevetségesen nézne ki. A magas nők végtagjai hosszabbak. Magasságukból adódóan azonban nem biztos, hogy szívesen lábaikra húznak magas sarkú cipőt. Ezzel szemben a legtöbb alacsony hölgyek bátran hordhatnak magas sarkú cipőt, hiszen nemcsak formásabb lábakat és popsit ad, de még a magasságon is emel.

A magas és az alacsony nők nemcsak testmagasságukban térnek el, hanem abban is, hogy egyikük jóval könnyebben képes néhány kilótól megszabadulni, mint a másik. Ha két, nagyjából egyforma életmódot élő nőt veszünk alapul, akik közül az egyik magas, a másik pedig alacsony, akkor szinte biztos, hogy az alacsony hölgy nehezen fogy le. Ez annak tulajdonítható, hogy a magas nőkön az izom is több, amelynek köszönhetően az anyagcseréje is gyorsabb. Ebből már kikövetkeztethető, hogy az alacsony nők izomtömege kevesebb, így az anyagcseréjük is lassabb.

Ez azt is jelenti, hogy valakin minél több az izom, annál gyorsabb anyagcserével rendelkezik. Ha tehát alacsony vagy, és a magadra kapkodott kilótól nehezen szabadulsz meg, akkor azt a magasságodra foghatod.

(Forrás: lelkielet.co.hu | huffingtonpost.com, horzzzz.com/képek)