Jump to content

Skinnyfat, azaz zsíros csontváz

2018. 05. 25. 19:00

Tévedés azt hinni, hogy a magasságához képest normális testsúlyúaknak nem lehet narancsbőre, vagy nem lehet löttyedt a bőre. Aki fogyni szeretne, nem akar magán logó bőrt látni, hanem helyette izomzat a vágya.

A legtöbb nő álma az, hogy ha már sikerül megszabadulni a felesleges kilóktól, akkor az utána maradt látvány vonzó legyen. Fogyókúrával, tudatos és egészséges étkezéssel ezt meg lehet valósulni, de ha nagyobb súlytól szabadul meg valaki, akkor a végeredmény nem feltétlenül az, amire vágyott. Az edzés nem elhanyagolható azért, hogy ne maradjon a fogyásnak nyoma a bőrön. A fogyókúra önmagában nem ad izmot a testnek, de még a kis intenzitású és hosszú edzések sem. Aki a saját lelkét akarja ápolgatni azzal, hogy olykor edzeni megy, eljár futni, de az sokkal inkább a lelki békéről szól, mintsem az alakformálásról, azok körében jelentkezhet a skinnyfat állapot. Ha magyarra fordítanánk még hatékonyabb a kifejezés, azaz zsíros csontváz. A skinnyfat emberek nem kövérek, ruhában fel sem tűnik, hogy mi rejtőzik az öltözék alatt. Sokan közülük elégedettek is a látszattal, másokat pedig idegesít, hogy hiába nem küzdenek túlsúllyal, mégsem azt látják a tükörben, amit szeretnének. Nincs hatalmas, de még csak kisebb úszógumijuk sem, mégis zsírosak. A skinnyfat típusú emberek izom és zsír arányának értéke nincs rendben.
A zsíros csontváz jelenséghez hozzátartozik, hogy nem is hízékony emberekről van szó, ám a mozgásszegény életmódnak köszönhetően az izomzatuk teljesen leépül. A test összetétele tehát romlik, és nagyobb arányban jelenik meg a zsír, mint az izom. Skinnyfat eredményt érhetnek el azok is, akik drasztikus fogyásba kezdenek, de úgy, hogy a mozgás nem az életük része. A csak koplalással leadott kilók ugyan jelentősek lehetnek, de ezzel együtt eltűnik a testről az izomzat is, arról nem is beszélve, hogy szinte garantált visszahízást fog eredményezni.
Ha nem akarod belepréselni magad mindenféle alakformáló, itt-ott leszorító különleges bugyiba, harisnyába, akkor máshogy kell. Ezek a trükkös darabok ugyan látványra, felöltözve jó alakot varázsolhatnak számunkra, de az egész egy becsapás. Méghozzá leginkább magunkat verjük át, de a külvilágot is.
A nők nem akarnak nagy izmokat, mint a férfiak, de feszes bőrt, nőies izomzatot mindenki el tudna magán képzelni. Egészen máshogy érezzük magunkat akkor, ha szépnek, kívánatosnak hisszük magunkat. Ezt alakformáló ruhákba préselve is elérhetjük, de mi történik, ha attól megszabadulunk? Nos, a szép izomzathoz előbb izmot kell építeni, de még ezt megelőzi, vagy párhuzamosan futó projektnek kell lennie a zsírmennyiség csökkentésének.

A csinos test az szemmel látható, de a lélekben is érezhető. Mielőtt őrült fogyókúrába, koplalásba, a mérleg állandó nézegetésébe kezdenénk, mindenképp ki kell tűzni a célt, hogy mit szeretnénk elérni. Ennek érdekében kell beiktatni az erősítő és az állóképességi edzéseket. Hiába nem vagy kövér, ha a zsír és izom aránya nincs egyensúlyban a testeden. Erre kell törekedni, így nemcsak a látvány lesz az, amit szeretnénk, hanem úgy is érezzük.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: lelkielet.co.hu | képek: femniqe.com, vaxxenlabs.com, caloriecontrol.org)