Jump to content

Szereted magadat eléggé?

2018. 06. 08. 19:00

Egészségügyi, esztétikai oka is lehet annak, ha fogyókúrába kezdünk. Az elhatározás az első lépcsőfok, de a megvalósításban tovább kell haladni a lépcsősoron, hogy eredményt érjünk el. Ha megállunk, a fogyás is megáll, és akár a többszörösét szedhetjük vissza magunkra.

Annyira elégedetlen voltál saját tested látványával, amikor a tükörbe néztél, hogy a fogyókúra mellett döntöttél? Felmérgelt, hogy a tavalyi szoknyát, nadrágot nem tudtad begombolni? Fizikailag rosszul érzed magad bőrödben és szeretnél megszabadulni a néhány kiló feleslegedtől? Annyiféle fogyókúra és diéta létezik, amelyek mind azt segítik, hogy az életmódváltással testünk szebb és egészségesebb lehessen.

Miért akarunk fogyni?

  • Mert a társadalmi elvárás azt „követeli”, hogy mindenki fitt, fiatalos, vékony, feszes bőrű legyen.
  • Mert nem találjuk magunkat vonzónak.
  • Mert tartunk attól, hogy nem látnak minket vonzónak.
  • Mert valaki számára meg akarunk felelni.
  • Mert az orvos felhívta a figyelmünket, hogy egészségünk érdekében muszáj fogyni.
  • Mert szeretnénk jól érezni testünkben magunkat.

A fogyás már fejben eldől. Ha a fogyás szándéka nagyon komoly, az adja azt az erőt, hogy a rendszeresen beiktatott mozgást mindig elvégezzük, az ételeinket egészségtelenről egészséges tápanyagokra cseréljük, és hogy ne hagyjuk abba akkor sem, amikor már nagyon elfáradtunk, amikor már feladnánk legszívesebben az egészet. Ez saját magunkkal való igényességünket is tükrözi.
Nő és férfi esetében is igaz az, hogy a külvilág felé szeretne tetszeni az ember. De nem elég az, hogy más szépnek, csinosnak találjon, mert mit sem ér, ha mi nem ugyanazt látjuk magunkban, mint mások. A divatszakma, a szépségideál is rányomja bélyegét társadalmunkra. Egy nő teste pedig nagyon megváltozhat akkor, ha gyermeket vár, világra hozza babáját. Ez általában kevésbé harmonizál azzal az álomtesttel, amelyet a modellek, celebek esetében láthatunk, akik napjaik jelentős részében megtehetik, hogy testük formálására fordítsanak időt. Amíg a nők elfogadóbbak azzal a pocakos férfi testtel, addig kevesebb férfi fogadja el, hogy szülés után nem azonnal, vagy egyáltalán nem regenerálódnak bizonyos testrészek. Életmódot azonban csak akkor tudunk váltani, ha elfogadjuk magunkat, és szeretettel fordulunk magunk felé. Ha a fogyókúrát stressz és félelem vezérli, akkor a szervezet a kompenzálásra törekszik, boldogságra vágyna a fogyókúrázó, amit lehet, hogy csak az étkezésben talál meg. A behabzsolt étel azonban lelki furdalást okozhat, így még inkább önsanyargatásba kezd, meghányatja magát, stb. Mire észbe kap, már étkezési zavar alakul ki. A háttérben tehát önmagunk szeretetének hiánya állhat.

Bármennyire nem azt mutatja a tükör, amit látni szeretnél, önmagadat el kell fogadnod és még inkább szeretned kell. Az eredményes fogyókúrához kérj orvosi segítség mellett edzői segítséget is, hogy megfelelő mozgással szabadulhass meg a túlsúlytól.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: lelkielet.co.hu | képek: ultramedsglobal.com, stemjar.com, healthhabits.ca)