Jump to content

Engedd, hogy belülről (t)egye rendbe

2018. 06. 21. 17:00

Hány nő életét keseríti meg, bőrét csúfítja el a narancsbőr. Ha egyszer megjelenik, úgy érezzük, hogy attól megszabadulni lehetetlenség. Vannak csodaszerek, amelyeket igyekszünk bevetni az eltüntetéséért. Mi lehet még a megoldás?

Ha jobban szétnézel magad körül, akkor azt is észreveheted, hogy nemcsak az idősebb korosztályt érintő problémáról van szó, hanem már fiatal lányok esetében is megjelenik. A narancsbőr eltüntetésének nem az az egy módja van, hogy nem veszel fel rövidnadrágot, vagy fürdőruhát, hogy más ne lássa. A bikiniszezonra való tökéletes test elérése érdekében már sokan izzadnak edzőtermekben, indulnak hajnalban futni. Van, aki ennek ellenére is azt tapasztalja, hogy bármennyit mozog, a narancsbőr nem tűnt el combjáról. Ekkor vetjük be a hirdetett csodakrémeket. Kenünk, tekercselünk, de a bőrünk csak nem egyenletes és sima.
A narancsbőr kialakulásának okai között lehet a genetika is, azaz hajlamunk lehet arra. Egyesek minden különösebb odafigyelés, sport és diéta nélkül sem narancsbőrösök, mások izzadnak, tudatosan edzenek, és mégis. A hajlamon túl azonban csak magunkat okolhatjuk, ha narancsbőr jelenik meg rajtunk. A nem megfelelő alapanyagokból összeállított étkezés természetesen segít abban, hogy ne szeressük azt a látványt, amit a testünkön itt-ott tapasztalunk.
A finomított szénhidrátokban gazdag ételek, a túlzott cukor és só fogyasztása biztosan nem segít megszabadulni a narancsbőrtől. A gyakori kávéfogyasztás, az alkohol is rátesz egy lapáttal és sokat ártunk bőrünknek akkor is, ha nem iszunk elegendő folyadékot.

A narancsbőr leküzdésének, vagy legalábbis enyhítésének egyik legjobb módja, ha edzésbe kezdesz. Ez amúgy sem árt, egészségünk fenntartása érdekében sem. Csak mozgással nem biztos, hogy eltűnik az egyenetlen bőrfelület. Természetesen oda kell figyelni az étkezésre, méghozzá a rostban gazdag étkezésre. Minimalizáld a cukorfogyasztást, a sót is mellőzd étkezéseidből. Iktass be magvak fogyasztását. Edd magad egészségesre, csinosra és narancsbőrtől mentesre. Fogyassz minél több zöldséget és gyümölcsöt, mert bennük magas a rosttartalom, de a vitaminok és az antioxidánsok is. Edd ezeket frissen, mert akkor igazán hatásosak. Kerüld el a feldolgozott ételeket, mert azok már veszítettek tápanyagtartalmukból is, ráadásul a hozzáadott zsír miatt pont nem azt éred el, amit szeretnél. Ha enyhíteni szeretnéd narancsbőröd állapotát, egyél minél több brokkolit, karfiolt, paradicsomot, zellert, káposztát, uborkát. Gyümölcsök közül a citrusféléken túl kiváló a meggy, az áfonya, a cseresznye. Akár kúraszerűen ihatod a zöld teát, de ha csak sima vizet veszel magadhoz, de azt nagy mennyiségben, akkor is segíted a szervezetedet. Fogyassz sovány húsokat, mindenféle panír nélkül. A hal is kiváló táplálék lehet.

Használj reggelente hideg-meleg váltófürdőt és ne feledkezz meg a bőrradír használatáról sem. Sosem késő belekezdeni.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: lelkielet.co.hu | képek: medicalnewstoday.com, bodeaz.com, rd.com)