Jump to content

Már megint hétfő, de ne a gyötrelem napja legyen

2018. 07. 16. 19:00

Medárd ugyan meghozta a hozzá köthető negyven napos esőzést, de ettől még tagadhatatlanul nyár van. Amíg az iskolásoknak nyári szünet van, addig sokunknak ugyanúgy dolgozniuk kell. És már megint hétfő…

Mindegy, hogy milyen évszak van, a hétfő tudata nyomasztó lehet. Úgy nekiindulni minden hétnek, hogy azt sulykoljuk magunkba, már megint hétfő, mindezt persze negatív hangvételben, nemcsak hangulatromboló, de illúziógyilkos is. Már eleve esélytelennek tartjuk arra a hétfőt, hogy valami jó történhessen velünk. A hétfő márpedig egy ugyanolyan nap, mint az összes többi, kár felruházni negatív töltettel.

Arra buzdítunk inkább, hogy lelkesen állj hozzá a hét kezdetéhez, egy új naphoz. Éld meg úgy a hétfőt, hogy bármi jó megtörténhet veled. Ha dolgozni kell menned, ha szabadságon vagy, add meg a jó reggel módját. Főzz egy kávét, vagy teát és ülj ki az erkélyre, a teraszra, vagy az otthonodnak egy olyan pontjára, amit a legjobban szeretsz. Olvass néhány motiváló idézetet, amelyre visszaemlékezhetsz akkor, ha nyűgösnek éreznéd magad a hétfői (bármelyik) nap folyamán.

Kelj korábban. Ha munkába kell indulnod azért is érdemes korán ébredned, hogy össze tudd szedni a gondolataidat, valamit felkészülj az aznapi teendőkre, és elkészülj időre. A napfelkelte látványa olyan pozitívan hathat rád, hogy képes elnyomni még annak a tudatát is, hogy milyen korán keltél. A csodás látvány, egy frissítő kávé és zuhany után megsokszorozhatja energiaszinted és belevetheted magad egy tevékenynek ígérkező napba. Már reggel annyi mindent megcsinálhatsz, amire sokszor este nem is vagy képes.

Ahelyett, hogy azon keseregsz, hogy már megint hétfő van, keress a közelgő napok között olyat, amit valami miatt nagyon vársz. Lehet ez egy hétköznapi mozizás, találkozás egy baráttal, egy könyv befejezése, egy hétvégi program, utazás. Igazából bármi lehet az, ami kellő inspirációt és erőt adhat egy hétfőhöz.

A kávé után fogyassz el könnyű és egészséges reggelit, amely kellő energiával lát el, de nem terheli annyira a gyomrodat, hogy minden mozzanat kellemetlen lenne számodra. Öltözz fel úgy, hogy abban nemcsak megfelelően mutass a munkahelyeden, hanem kényelmesen is érezd magad. Szuper nap az olyan, amikor szépnek érezzük magunkat. Olyankor nemcsak kívül vagyunk szépek, de belülről is árad a szépségünk.

Ha nem szabadságod napjait töltöd, hanem dolgoznod kell, akkor érkezz kicsit korábban a munkahelyedre, hogy rá tudj hangolódni a teendőidre. Sokkal jobb erre néhány percet rászánni, mint késve érkezni, és kapkodni. Ha káosz uralkodik körülötted, azt igyekezd rendezni, megszüntetni, így nemcsak átláthatod a teendőidet, de rendszerezettebben fog menni a munka is.

Amennyiben szabadságon vagy, úgy a pihenés és nyaralás után/előtt érdemes az otthonod rendezésével is foglalkozni. Sokkal jobban érzi magát az ember, ha a környezete tiszta és tudja, hogy miért, hová kell nyúlnia.

Tartsd be a munkaidőt, és arra törekedj, hogy haza ne vigyél se stresszt, se munkát. Ahogy átléped a munkahelyed küszöbét onnantól már a pihenésre és a családtagjaira fókuszáld a figyelmedet.

Menjetek a szabadba, tekerjetek, sétáljatok egyet, vagy strandoljatok. Játszatok, beszélgessetek, érezzétek jól magatokat együtt. Mert a hétfő az lehet jó, csak hagynunk kell, hogy az legyen.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: lelkielet.co.hu | képek: gipsypixel.com, forthemakers.com, giphy.com)