Jump to content

Törölköződiéta, fogyaszt, és nem fáraszt?!

2018. 08. 21. 19:00

Az elhízás veszélye minden olyan embert fenyeget, aki keveset mozog, és ehhez mérten sokkal több kalóriát bevisz a szervezetébe, mint amennyit egy nap eléget. A lehető legkényelmesebb megoldást keressük arra is, hogy megszabaduljunk a feleslegtől.

Hamar rájöhetünk, hogy az a diétás megoldás, amibe nem kell sok energiát befektetni, az nem is ad eredményt, ha mégis, akkor viszont nem tartósat. Hirdetik a különböző teák és tabletták kedvező, fogyasztó hatását, és az emberek harapnak is rá, mert azt ígérik, hogy minden mozgás nélkül kilóktól és zsírtól szabadulhatnak meg.
Mozgásszegény életmód mellett hízásra van kilátás, és minden egyes ránk rakódott plusz kiló terhet jelent gerincünkre, ízületeinkre nézve. Ez egy ördögi kör, ugyanis ahogy kezdünk terebélyesedni, úgy válik egyre nyűgösebbé minden mozgásforma. Nagy súlyfelesleg cipelése mellett nem sűrűn gondolunk arra, hogy milyen jó lenne mozogni. Ám arra igen, hogy a plusztól meg kellene szabadulni, hiszen nemcsak a sport nem esik jól, de már a hétköznapokban is megnehezíti a mozgást a súly cipelése.

Kapva kapunk a kínálkozó lehetőségek után, amelyek fogyást ígérnek olyan módon, hogy azért sokat nem kell tennünk. Ez esetben mégiscsak mozgásformát fogunk ajánlani, ám az nem jelenti azt, hogy nagyon megterhelné a szervezetet. Van egy mozgás, amely során nem kell mást tennünk, csak feküdnünk, azt is csak rövid ideig. Ezt egy japán doktor, Fukutsudzi sok éven át fejlesztette, hogy minél hatékonyabb legyen. Hallottatok már a törölköződiétáról?
Feküdj a hátadra. A legjobb, ha polifoamot használsz magad alá, de megteszik, ha a padlóra fekszel le. A lényeg, hogy kemény és sík legyen a felület. A derekad alá csavarj fel egy törölközőt. A köldököd vonalában tedd a hátad alá. Lábaidat és kezeidet is nyújtsd ki. A lábaid legyenek terpeszben, de úgy, hogy a nagylábujjaidat össze tudd érinteni. A kezeid legyenek a fejed felett kinyújtva, tenyereid a talaj felé nézzenek, és így a kisujjaidat is össze tudod érinteni. Ebben a helyzetben kell feküdni legalább öt percet, de eleinte elég lesz csak 2-3 perc. Az idő lejárta után óvatosan, fokozatosan ülj, majd állj fel.
Ez a torna abban segíthet, hogy a gerinc csontjai a megfelelő helyzetbe kerülhessenek, amelyek az sok ülés miatt összecsúsznak. A törölköződiéta gyakorlásával akár magasabbá válhatunk, keskenyebbé válhat a csípő, laposabb lehet a has. Ha azt hiszed, hogy ez csalás, akkor megnyugtatunk, hogy nem az, de sokkal inkább optikai csalódásról van szó. A zsírpárna ugyanis ennyi mozgással nem tűnik el, azonban a helyes testtartás segítségével optikailag valóban csalni lehet a zsírpárnákkal, hiszen kisebbnek tűnnek, míg magasságunk 1-2 centivel is nőhet.

Az ülőmunka során egészen más a testtartásunk, így ha a törölköződiétát kívánjuk kipróbálni, elképzelhető, hogy nem az előnyét, hanem a mozgás hátrányát fogja érezni. A gerinc-, nyak- vagy hátfájdalommal küzdők esetében különösen óvatosan kell eljárni.

Ha mégis szeretnéd kipróbálni, akkor nézd meg a videót, hogyan kell szakszerűen csinálni.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: lelkielet.co.hu | képek: fit4brain.com, pravilnoe-pokhudenie.ru | videó: youtube.com)